196219631964

Slavia - Spartak Hradec Králové
1 : 2 (0 : 1)

Datum: 6. ledna 1962, Praha, hřiště Tatry Smíchov

Utkání: Zimní turnaj Tatry Smíchov

Sestava: Paták, Nepomucký, Hochman, Lála, Hildebradnt, Zálužanský, Ženíšek, Fahrner, Kamír

Branky: Paták - Sojka, Nepomucký vlastní

Průběh: I toto pokračování Zimního turnaje Tatry Smíchov mělo vysloveně zimní charakter, přestože teplota byla několik stupňů nad nulou. Hrálo se na zcela zasněženém a zmrzlém hřišti, které kladlo velké nároky na fyzickou připravenost hráčů a ztěžovalo kontrolu míče. Hradečtí se rychleji přizpůsobili a měli také v první půlhodině znatelnou převahu. Potom se však projevila větší vytrvalost hráčů Dynama, kteří zejména v první půlhodině po změně stran zcela sevřeli soupeře, drtivou převahu však nedokázali brankově vyjádřit. Hradečtí si počínali na hřišti jednodušeji, jejich akce byly přímočařejší a byly také častěji zakončovány pohotovou střelbou. V zadních řadách byli oporou oba brankáři - Jindra a Paulus, střední obránce Hladík a levý obránce Komárek. Útok těžil z dobré formy Zikána a nezištnosti Pokorného.
  Dynamo mělo celkem spolehlivé zadní řady, jimž lze vytknout jen lehkomyslnost v době počátečního náporu soupeře. Nejlépe zde hrál Lála, Hildebrandt a na místě levého záložníka Zálužanský. V prvním poločase vedl útok velmi dobře Hochman, po změně stran se stejným přehledem Ženíšek, uplatnil se Fahrner (?), hrající střídavě na obou křídlech a také Kamír, jemuž se ovšem nedařilo střelecky.

Rozhodčí: ?

Diváci: 3.500

Trenér: ?

(Rudé právo, 6. ledna 1963)

Slavia - SONP Kladno
4 : 1

Datum: 1962

Utkání: Zimní turnaj Tatry Smíchov


Slavia - Jiskra Montáže
5 : 0 (2 : 0)

Datum: 13. února 1962, Praha

Utkání: přátelské

Sestava: Ženíšek, Paták, Fahrner, Urban

Branky: Ženíšek 2, Paták, Urban, Fahrner

Průběh: ?

Rozhodčí: ?

Diváci: ?

Trenér: ?

(Rudé právo, 14. února 1963)

Slavia - TJ ČKD Praha
1 : 1; nedohráno

Datum: 16. února 1962, Praha

Utkání: Zimní turnaj Tatry Smíchov

Poznámky: K utkání jsem v tisku našel dvě zmínky:
  • Utkání Zimního turnaje Tatry Smíchov pokazili svým nepěkným chováním diváci.
(Rudé právo, 17. února 1963)



  • Předsednictvo sekce kopané vyšetřilo případ insultace rozhodčího při utkání ČKD Praha - Dynamo Praha. Rozhodla uzavřít hřiště Tatry Smíchov do 26. února a přijalo ještě další opatření, aby nedocházelo k podobným případům.
(Rudé právo, 23. února 1963)

Slavia - Motorlet Praha
2 : 0 (1 : 0)

Datum: 17. února 1963, Praha, Smíchov, u Železničního mostu

Utkání: Zimní turnaj Tatry Smíchov

Sestava: Růžička, Hochman, Mittelbach, Lála

Branky: Růžička, Hochman

Průběh: Utkání zimního turnaje Tatry Smíchov. Mužstvo Dynama mělo v zápase převahu. Dobře zahráli Mittelbach, Lála a v útoku Hochman. Motorletu dobře zachytal v brance Pokorný, z celku vynikli dále Škrabánek, Hemele a Pašek.

Rozhodčí: Vokoun

Diváci: 3.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 18. února 1963)

Slavia - RH Brno
6 : 4 (4 : 1)

Datum: 21. února 1962

Utkání: přátelské

Sestava: Ženíšek, Hercík, Zálužanský

Branky: Ženíšek 3, Hercík 2, Zálužanský

Průběh: ?

Rozhodčí: ?

Diváci: ?

Trenér: ?

(Rudé právo, 22. února 1963)

Slavia - Aritma Praha
12 : 2 (5 : 1)

Datum: 27. února 1962

Utkání: přátelské

(Rudé právo, 28. února 1963)

Slavia - SONP Kladno
2 : 3 (1 : 0)

Datum: 3. března 1962

Utkání: přátelské

(Rudé právo, 5. března 1963)

Slovan Liberec - Slavia
0 : 1

Datum: 10. března 1963

Utkání: Československý pohár, 3. kolo

(Rudé právo, 11. března 1963)

Slavia - Spartak Trnava
2 : 0 (0 : 0)

Datum: 12. března 1962

Utkání: přátelské

(Rudé právo, 13. března 1963)

Slavia - Dukla Praha
0 : 3 (0 : 2)

Datum: 17. března 1963, Praha

Utkání: 1. liga 1962/63, 14. kolo
Snímek z utkání, bohužel jen ve velmi špatné kvalitě 256 stupňů šedi.

Sestava: Spišiak - Lála, Zálužanský

Branky: Borovička 2, Brumovský

Průběh: Ani druhé pražské ligové utkání nemohlo svou úrovní 8000 diváků uspokojit. Dukla vedla již v 1. poločase v 7. min. 0:2. Od této chvíle již nebojovala naplno. Dynamo mělo pak v poli více ze hry, ale jeho neplodná převaha ztroskotávala na dopbrých zadních řadách hostí i na vlastní střelecké nepohotovosti. Ani po změně stran se situace mnoho nezměnila. Dukla svůj náskok ještě zvýšila a utkání skončilo na zasněženém terénu více v osobních soubojích než v plynulých akcích. Není bez zajímavosti, že Dukla dala všechny tři branky po trestném kopu. První dvě zaznamenal Borovička, když dorazil střely Vacenovského a Adamce, třetí zaznamenal Brumovský. Dukly byly opět spolehlivé zadní řady včetně zálohy, v útoku připravil Borovička svým spoluhráčům několik pěkných příležitostí. U Dynama má Spišiak vinu na dvou prvních brankách, uspokojil Lála a Zálužanský.

Rozhodčí: Špoták

Diváci: 8.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 18. března 1963)

Sparta - Slavia
1 : 1 (1 : 0)

Datum: 23. března 1963, Praha, Letná, hřiště Sparty

Utkání: 1. liga 1962/63, 15. kolo

Sestava: Jonák - Lála, Růžička, Mittelbach - Vlasák, Nepomucký - M. Urban, Kamír (?. Paták), Zálužanský, Ženíšek, F. Morávek

Branky: 47. Kvašňák 1:0, 86 (?). Paták 1:1

Průběh: Tradiční derby dvou pražských oddílů bylo očekáváno s velkým zájmem. Na zasněženém hřišti na Letné však jen v prvním poločase viděli diváci vcelku dobrou kopanou. Druhých 45 minut byla hra již hodně rozkouskovaná a některé zákroky byly zbytečně tvrdé, i když v tomto směru hrál svou úlohu kluzký terén.
  Mužstvo Sokolova mělo většinu utkání převahu, připravilo si několik pěkných příležitostí, ale jeho útočná řada promarnila co se dalo. Na druhé straně se však útoku Dynama nevedlo o nic lépe. Naopak. Téměř žádný z těchto pěti hráčů se neodvážil k rychlé, důrazné akci, o střelbě nemluvě. Zásluhu na nerozhodném výsledku mají zadní řady Dynama a jak již bylo řečeno, neproduktivní hra útoku Sokolova.
  Domácí byli rychlejší. Jejich záložní řada, zejména Vojta, vytrvale tlačila svůj útok dopředu. Zde však plně uspokojil jediný hráč, Kvašňák, a částečně Pazdera. Většinu střelby obstarával Vojta. Z obránců byl nejlepší Migas. Slaběji zahrál Mašek. Dynamo mělo nejlepší hráče v zadních řadách. Především brankáře Jonáka, Lálu a Nepomuckého. Uspokojil i Růžička, který stejně jako Vlasák někdy svou tvrdost zbytečně přeháněl.

Rozhodčí: Hartman

Diváci: 27.000

Trenér: A. Rýgr

Poznámky: Derby hrají naposledy Jonák, M. Urban, F. Morávek. Čas vyrovnávací branky není jistý, naskenovaný výtisk Rudého práva byl velmi nekvalitní.

(Rudé právo, 24. března 1963 // Derby Sparta-Slavia)

Slavoj Žižkov - Slavia
0 : 3 (0 : 2)

Datum: 31. března 1963, Praha, hřiště Slavoje u budovy ÚRO

Utkání: přátelské

(Rudé právo, 1. dubna 1963)

First Vienna FC - Slavia
0 : 1

Datum: 3. dubna 1963, Rakousko, Wien

Utkání: přátelské

Sestava: Morávek

Branky: 85. Morávek 0:1

Průběh: Ligové mužstvo Dynamo Praha sehrálo ve středu ve Vídni přátelské mezinárodní utkání s mužstvem I. rakouské ligy Viennou. Zápas skončil úspěchem čs. fotbalistů, kteří zvítězili po dobrém výkonu především zadních řad. Hráči Dynama praktikovali přízemní kombinační hru a vytvořili si několik dobrých příležitostí. Také domácí bojovali s velkým úsilím, získali převahu, ale zadáci pražského mužstva byli vždy na místě. Rozhodnutí padlo až 5 min. před koncem zápasu, když Morávek vstřelil vítěznou branku Dynama.

Rozhodčí: ?

Diváci: ?

Trenér: ?

(Rudé právo, 4. dubna 1963)

Slavia - Slovnaft Bratislava
0 : 4 (0 : 3)

Datum: 7. dubna 1963

Utkání: 1. liga 1962/63, 16. kolo
Snímek pořízený v době, kdy ještě domácí ohrožovali brankáře Fülleho. Na snímku kryje jednu ze střel před dobíhajícím Urbanem, pomáhá mu Weiss. Vpravo jsou Paták a Buberník.

Sestava: Jonák - Lála, Hildebrandt, Mittelbach - Růžička, Nepomucký - Urban, Vlasák (Zálužanský), Paták, Hercík, Morávek

Branky: Scherer 2, Dolinský, Gáborik

Průběh: 18 000 diváků odcházelo ze stadiónu Dynama v Praze sice zklamáno vysokou porážkou domácího mužstva, ale nakonec jistě uznalo, že hosté byli lepším a důraznějším kolektivem. Nejlepším sport přinesl první poločas. Obě mužstva hrála s chutí, hra měla rychlý spád. Bratislavští však měli daleko pohotovější útok., který využil několika zaváhání zadních řad Dynama a získali tříbrankový náskok. Ve druhém poločase hra již nedosahovala tak dobré úrovně. hosté hráli klidně a více se soustředili na to, aby nedovolili domácím útočníkům nebezpečně ohrozit branku. Čtvrtý úspěch zpečetil porážku Dynama. Dynamo nastoupilo ve středu útoku s Nepomuckým. Tento tah trenéra Rýgra se neukázal, jako mnohokrát předtím, šťastným. Nepomucký je jistě dobrým záložníkem. Na to však, aby stmelil a usměrnil hru útočné řady, nestačil. Za stavu 0:4 jej vystřídal Zálužanský a Nepomucký přešel do zálohy, kde nahradil nepřesně hrajícího Vlasáka. Hosté měli dobré hráče v zadních řadách (Buberník, Tichý), v útoku pak si vedli nejlépe Scherer s Dolinským.

Rozhodčí: Korelus

Diváci: 18.000

Trenér: A. Rýgr

(Rudé právo, 8. dubna 1963)

Slovan CHZJD Bratislava - Slavia
1 : 0 (0 : 0)

Datum: 15. dubna 1963

Utkání: 1. liga 1962/63, 17. kolo

Sestava: Jonák - Hildebrandt, Paták, Hercík

Branky: 90. Velecký 1:0

Průběh: Střetnutí sledovalo 10 000 diváků. Devadesátiminutová snaha fotbalistů Slovanu vsítit gól byla korunována doslova v posledních vteřinách zápasu, když pohotová střela Veleckého rozvlnila síť Jonákovy branky. Slovan měl převahu od prvé minuty. Hosté se soustředili na obranu a v útoku nechávali jen dva vysunuté hráče - Patáka a Hercíka. Domácím se však nedařila střelba. Až ve 20. min. vyrazil Jonák prudkou střelu obráce Štoslaríka (?), směřující pod břevno. Nejzajímavější v prvém poločase byly poslední dvě minuty. Hildebrandt po kopu z rohu netastně zahrál hlavou míč, který jen těsně minul vlastní branku. Hned na to Velecký z výhodné pozice střelil vedle. Po přestávce Slovan tlak ještě vystupňoval, ale útoky domácího celku vázly v husté síti už téměř všech jedenácti bránících hráčů Dynama. Domácí celek opět neuspokojil své příznivce. Útočné řadě chyběl vtip, plynulost akcí narušovaly nepřesné a zbrklé přihrávky. U hostí vynikl Jonák.

Rozhodčí: Macháček

Diváci: 10.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 16. dubna 1963)

Slavia - Spartak Brno ZJŠ
3 : 1 (1 : 1)

Datum: 17. dubna 1963, Praha, Vršovice

Utkání: 1. liga 1962/63, 18. kolo

Sestava: Jonák - Nepomucký, Hochman, Lála, Zálužanský, Mácha, Paták

Branky: Mácha, Paták, Hochman - Koláček

Průběh: Asi 16 000 diváků vidělo ve Vršovicích zasloužené vítězství domácího týmu, který zlepšenou hrou ve druhém poločase získal důležité dva body. První poločas probíhal za mírné převahy Dynama. Často se dostávali jeho útočníci před soupeřovu branku. Avšak žádný nedokázal pohotově vystřelit a překonat pozorného brankáře Viktora. Útok Dynama v této části hry hrál neproduktivně. Zálužanskému se nedařilo útočnou řadu stmelit. Teprve ve druhém poločase, když ve středu útoku Dynama nastoupil Hochman, hra dostala rychlejší spád. K velkému výkonu se rozehráli obránce Lála a záložník Nepomucký, kteří vytrvale tlačili svůj útok kupředu. Brněnští nepodali zvláštní výkon. Jen na začátku druhého poločasu vážněji ohrozili brankáře Jonáka. Nejlepším jejich hráčem byl Lichtnégl. Ve 33. min. prvního poločasu odstoupil pro zranění Bubník.

Rozhodčí: Bouz

Diváci: 16.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 18. dubna 1963)

Baník Ostrava - Slavia
2 : 1 (1 : 1)

Datum: 21. dubna 1963

Utkání: 1. liga 1962/63, 19. kolo

Sestava: Jonák - Morávek, Zálužanský , Paták

Branky: Sirý, Wiecek - Paták

Průběh: Utkání bylo slabší úrovně a vyhráli je nakonec šťastnější domácí. Baník ani tentokráte nezahrál dobře a jen chvílemi ve druhém poločase připomínal svým výkonem mužstvo ze špice tabulky. Nejlepším jeho hráčem byl brankář Dvořák, který kryl několik střel z bezprostřední blízkosti. Zejména se vyznamenal krytím tvrdé střely Máchy 3 min. před koncem utkání. Dále uspokojil Köhler a Stancko (?). Útok trpěl špatnou hrou Šindeláře a Pospíchala; u Dynama uspokojili Jonák a Morávek. V celkem slušně hraném utkání rozhodčí Fabšo vyloučil nejdříve Zálužanského a poté Šindeláře, oba za velmi tvrdé zákroky.

Rozhodčí: Fabšo

Diváci: 18.000

Trenér: ?

Poznámky: Jméno jednoho z ostravských hráčů není jisté, naskenovaný výtisk Rudého práva byl velmi nekvalitní.

(Rudé právo, 22. dubna 1963)

Jiskra Poděbrady - Slavia
2 : 2 (1 : 2)

Datum: 24. dubna 1963

Utkání: přátelské

Sestava: Vlasák

Poznámky: Pražané hráli, kromě Lály, kterého nahradil Vlasák, v kompletní sestavě.

(Rudé právo, 25. dubna 1963)

Spartak Mladá Boleslav - Slavia
1 : 2 (1 : 0)

Datum: 26. dubna 1963

Utkání: přátelské

Sestava: Mácha, Ženíšek

Branky: Šoltys - Mácha, Ženíšek

Poznámky: Dynamovci hráli dobře až ve druhém poločase.

(Rudé právo, 27. dubna 1963)

Slavia - First Vienna FC
2 : 2 (0 : 1)

Datum: 1. května 1963, Praha

Utkání: přátelské

Sestava: Hochman (Hercík), Paták, Nepomucký

Branky: 38. Paulinho 0:1, 58. Lahner 0:2, 74. Paták z pen. 1:2, 78. Nepomucký 2:2

Průběh: Na hřišti Dynama Praha ve Vršovicích vybojovalo domácí mužstvo ve středu odpoledne mezinárodní přátelské utkání s celkem I. rakouské ligy, vídeňským mužstvem Viennou. Zápas přinesl kopanou pouze průměrné úrovně, když obě mužstva nedovedla proměnit několik dobrých střeleckých příležitostí. Po této stránce „vynikli” především útočníci Dynama, kteří v prvé čtvrthodině zápasu nevyužili dvě velké možnosti ke skórování. Od 20. minuty byla hra vyrovnaná. Přes převahu domácích prvních 45 minut to byli hosté, kteří sedm minut před koncem poločasu vstřelil první branku, jejímž autorem byl Paulinho. Ve druhém poločase zvýšili ve 12. min. hosté na 2:0 Lahnerem. Prvou branku Dynama vstřelil ve 28. minutě z přísně nařízeného pokutového kopu Paták. O 4 minuty později Nepomucký vyrovnal na 2:2. Mužstvo Dynama zahrálo dobře prvních dvacet minut a potom až v závěru utkání. Útočná řada kombinovala příliš do šířky, chyběl přímý tah na branku. Teprve když nastoupil místo Hochmana Hercík, byli jsme svědky několika rušných okamžiků. Vídeňské mužstvo zahrálo vcelku solidní kopanou, i když zejména záložní řada se dopouštěla chyb. Také v útoku chyběl větší důraz a rychlost.

Rozhodčí: Macháček

Diváci: ?

Trenér: ?

(Rudé právo, 2. května 1963)

Slavia - Nitra
2 : 2 (0 : 1)

Datum: 7. května 1963, Praha, Vršovice

Utkání: 1. liga 1962/63, 20. kolo

Sestava: Jonák - Paták, Nepomucký, Ženíšek (Hochman), Lála

Branky: 90. Paták 2:2, Paták - Fojtík, Pucher

Průběh: Běžela 80. (?) minuta a málokdo na hřišti ve Vršovicích věřil, že může v tomto ligovém zápase, kdy Nitra vedla 2:0, ještě dojít k podstatné změně. Přesto však úsilí domácích jim přineslo zisk jednoho bodu, když šťastná vyrovnávací branka padla doslova několik vteřin před koncem zápasu. Téměř 20 000 diváků však s výkonem Dynama většinu zápasu nemohlo být spokojeno. Zejména útočná řada pražského mužstva nevyužila několik pěkných příležitostí a ani zadní řady nehrály bez chyb. Málo radostné bylo dívat se hlavně na slabou hru obou křídel Dynama. V závěru zápasu se však podstatně zlepšil Nepomucký a střelecky uspěl Paták, nejnebezpečnější útočník Dynama. V obraně spolehlivě bojoval Lála, výborný výkon podal brankář Jonák. Hosté z Nitry byli lepším celkem, hráli dobrou kombinační kopanou, jejich akce znamenali pro domácí časté nebezpečí. V závěru zápasu však hráči Nitry chybovali tím, že se stáhli na obranu. Branky za Dynamo: Paták 2, za hosty Fojtík a Pucher. Z mužstva Nitry byl zraněn Kopecký. V mužstvu Dynama ve druhém poločase vystřídal Hochman Ženíška. Dynamo je nyní v tabulce předposlední, Nitra je sedmá, na posledním místě je nyní Spartak Plzeň.

Rozhodčí: František Mitrič

Diváci: 20.000

Trenér: ?

Poznámky: Špatně čitelná číslovka minuty na začátku „Průběhu utkání”. Z článku ale vyplývá, že se opravdu jednalo až o 80. minutu, a ne o 60., jak se také nabízí.

(Rudé právo, 8. května 1963)

Tatran Prešov - Slavia
3 : 0 (2 : 0)

Datum: 11. května 1963, Prešov

Utkání: 1. liga 1962/63, 21. kolo

Sestava: Jonák - Lála, Hildebrandt

Branky: 1. Petroš 1:0, 14. Petroš 2:0, 51. Petroš 3:0

Průběh: Utkání I. ligy kopané v Prešově před 7000 diváky řídil Krňávek. Všechny tři branky vítězů vstřelil Petroš: v 1., 14. a 51. min.
  Domácí v prvním poločase měli značnou převahu, které využili hned v 1. minutě, kdy rozhodčí nařídil místo penalty za sražení Gavroně trestný kop z hrance pokutového území, který Petroš proměnil v prvou branku. Prešov zvyšoval tempo. Do konce poločasu probíhala hra většinou na polovině Dynama, které v neúplné sestavě podalo slabou hru. Ve druhém poločase se hrálo opět za převahy Tatranu. Dynamovci však zesílili obranu. Nejlepšími hráči Prešova byli Bomba v obraně, v záloze Kravárik a v útoku Petroš a Kozman. Hosté měli nejlepšího hráče v brankáři Jonákovi. V obraně uspokojili Hildebrandt a Lála. Osttní hráli pod průměr.

Rozhodčí: Krňávek

Diváci: 7.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 12. května 1963)

Slavia - Spartak Plzeň
4 : 0

Datum: 16. května 1963, Praha

Utkání: 1. liga 1962/63, 22. kolo
Snímek z utkání.

Sestava: Jonák - Urban, Paták, Lála, Mácha, Nepomucký, Hochman

Branky: Paták 2, Mácha, Šventek vlastní

Průběh: Dva oddíly ohrožené sestupem z naší nejvyšší fotbalové soutěže sehrály zápas, které přinesl jasné vítězství domácímu mužstvu Dynamo Praha. Řekněme hned v úvodu, že Plzeňští se představili jako slabé mužstvo a někteří hráči jejich zadních řad po tříbrankovém vedení Dynama na začátku druhého poločasu chtěli svou reputaci napravovat nedovoleným zákroky. Nakonec to vyneslo vyloučení střednímu obránci Spartaku Tothovi, který srazil ve vyložené pozici Patáka. Jinak hosté měli velmi dobrého brankáře Čalouna a jednoho z nejslabších hráčů utkání Šventeka, který vstřelil vlastní branku a na další měl velký podíl. Mužstvo Dynama tentokrát překvapilo především dobrou a účelnou hrou svého útoku. Platí to především o Patákovi, jež velmi často a tvrdě střílel. Také Hochman splnil svůj úkol dobře. Z křídel byl úspěšnější Urban. Ze zadních řad Dynama zahrál v nejlepší formě Lála, který tentokrát vynikal i v podpoře vlastního útoku. Nepomucký v záloze svůj velmi dobrý výkon oslabil zákrokem na Štrunce, který v poločase odstoupil. Rozhodčí Valeš se dopustil několika chyb při nesprávném posuzování tvrdých zákroků a příliš pozdě se odhodlal k přísnějšímu trestání nedovolené hry.

Rozhodčí: Valeš

Diváci: 24.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 17. května 1963)

SONP Kladno - Slavia
3 : 0 (0 : 0)

Datum: 22. kvtna 1963, Kladno

Utkání: 1. liga 1962/63

Sestava: Lála, Mittelbach

Branky: Richtrmoc, Chlumecký, Kadraba

Průběh: Důležité utkání na Kladně bylo hráno hlavně v prvém poločase oboustranně nervózně. U obou mužstev jsme viděli nemálo nepřesných přihrávek a útočníci promarnili řadu střeleckých příležitostí. Ve druhém poločase se však hra kladenského mužstva podstatně zlepšila. Již v 6. minutě se domácí ujali vedení a získali tím také dostatek klidu. Nejlepšími hráči mužstva SONP Kladno byli Rys, Holoubek, Kadraba, Richtrmoc, Nešvera a Hájek. U Dynama chyběl Hildebrandt, dobře bojovali Lála a Mittelbach.Útok pražských fotbalistů, zejména ve II. poločase, hrál velmmi slabě.

Rozhodčí: Galba

Diváci: 19.112

Trenér: ?

Poznámka: Nejvyšší návštěva na hřišti SONP (dříve a později SK) Kladno v jeho historii tohoto klubu. Rudé právo uvádělo pouze 15 tisícovou návštěvu.

(Rudé právo, 23. května 1963)

Slavia - Spartak Meopta Košíře
2 : 1 (1 : 1)

Datum: 30. května 1962, Praha, Eden

Utkání: přátelské

(Rudé právo, 31. května 1963)

Slavia - Jednota Trenčín
0 : 2 (0 : 0)

Datum: 5. června 1963

Utkání: 1. liga 1962/63

Sestava: Jonák - Mittelbach, Nepomucký, Lála, Hynek, Paták, Růžička

Branky: Masný 2

Průběh: Jen první půlhodinu zápasu ve Vršovicích se mužstvo Dynama snažilo ukázat, že je odhodláno bojovat ze všech sil o záchranu v nejvyšší soutěži. Mělo převahu, vypracovalo si několik velmi dobrých střeleckých příležitostí, ale útočná řada ukázala hodně nerozhodnosti, nepřesnosti i pomalosti. Pozvolna rozehrávanými akcemi si zadáci Trenčína dovedli hlavně ve druhém poločase vcelku snadno poradit. A tak z neplodné převahy prvních 45 minut Dynamo dovedlo nastřelit jen tyč. Když ve druhém poločase začali hosté více útočit, a dosáhli po chybě zadáků Dynama vedoucí branky, většina hráčů pražského mužstva rezignovala. To se projevilo i na výkonu Jonáka, který pustil v 18. minutě branku, když předtím již držel míč v ruce. Trenčín předčil svého soupeře rychlostí a přesnější kombinací. U Dynama uspokojil v prvém poločase Růžička, Mittelbach, Nepomucký a také zraněný Lála bojoval ze všech sil. Překvapil nováček mužstva pravý obránce Hynek, jenž se napoprvé dobře uvedl. V útoku byl nejlepší Paták. Hosté měli jistého brankáře Rihoška, středního obránce Hojsíka a dále Čemeže (?). V útoku byl nejlepší Masný a Ševčík.

Rozhodčí: Korelus

Diváci: 15.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 6. června 1963)

Spartak Hradec Králové - Slavia
3 : 1

Datum: 9. června 1963, Hradec Králové

Utkání: 1. liga 1962/63, 25. kolo

Sestava: Jonák - Paták, Hercík

Branky: Tauchen, Dvořák, Deutsch - Hercík

Průběh: Asi 6000 diváků sledovalo v Hradci utkání, ve kterém domácí mužstvo zlepšenou hrou ve druhém poločase zvítězilo. První poločas přinesl mnoho vzrušujících okamžiků před oběma brankami. Hra byla vyrovnána teprve ve II. poločase, kdy domácí přidali, a výsledkem jejich náporu byly i dvě branky, které znamenaly zisk důležitých bodů. Dynamo mělo opět oporu v brankáři Jonákovi, který vyřešil několik nebezpečných situací. V útoku na sebe upozornil pohotový Paták. Domácí mužstvo zvítězilo zaslouženě. Mělo oporu ve středním obránci Hledíkovi, v útoku bojoval spolehlivě Tauchen a i další se snažili podat co nejlepší výkon.

Rozhodčí: Buchl

Diváci: 6.000

Trenér: ?

Poznámky: Kvůli špatně naskenovanému výtisku Rudého práva je nejisté jméno rozhodčího a i počet diváků může být 8.000.

(Rudé právo, 10. června 1963)

Slavia - TJ Trnovany
4 : 1 (1 : 1)

Datum: 12. června 1962

Utkání: přátelské

(Rudé právo, 13. června 1963)

Slavia - ČKD Praha
0 : 1 (0 : 0)

Datum: 16. června 1963, Praha, Vršovice

Utkání: 1. liga 1962/63, 26. kolo
Slavia se tímto střetnutím opět loučila s první ligou, ČKD si zajistil šesté místo.

Sestava: Jonák - Ženíšek, Růžička, Nepomucký

Branky: ?. Kos 0:1

Průběh: Asi 10 000 diváků sledovalo v Praze ve Vršovicích ligové střetnutí, ve kterém celkem po zásluze mužstvo ČKD získalo oba body. Hra neměla valnou úroveň. Oběma mužstvům nešlo prakticky o nic důležitého. Dynamo už bylo odsouzeno k sestupu a ČKD, které si již předtím zachránilo ligovou příslušnost, hrálo klidně, což se také projevilo v jeho hře. Technicky převyšovalo domácí tým, i když se většinou bojovalo uprostřed hřiště a jen občas bylo vidět pokusy o střelbu. Jedinou branku utkání vsítil záložník Kos, což nejlépe charakterizuje pohotovost útočníků obou mužstev. U vítězů zahráli nejlépe Trčka, Kos a v útoku na sebe občas upozornil Píša a Hubálek. V domácím týmu zachytal spolehlivě Jonák, v záloze hráli s přehledem Růžička a Nepomucký, v útoku nebylo jediného hráče, který by dokázal stmelit a usměrnit hru celé řady. Je třeba „ocenit” vytrvalou snahu trenérů Dynama, s jakou se snaží „oživit” hru útočné řady zařazením Ženíška, který svým způsobem hry a především pak pomalostí vůbec nepatří do kolektivu I. ligy.

Rozhodčí: Macháček

Diváci: 10.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 16. června 1963)

Slavia - Dukla Komárno
4 : 0 (0 : 0)

Datum: 19. června 1963, Praha, Eden

Utkání: Československý pohár, semifinále

Sestava: Nepomucký, Urban, Paták

Branky: Nepomucký 2, Urban, Paták

(Rudé právo, 20. června 1963)

Slavia - Slovan CHZJD Bratislava
0 : 0

Datum: 24. července 1963, Praha, Eden

Utkání: Československý pohár, finále

Sestava: Dolejší - Hynek, Hildebrandt, Mittelbach, Růžička, Vlasák, M. Urban, Paták, I. Urban, Hercík (Chlumský), Morávek

Průběh: Asi 8000 diváků sledovalo v Praze ve Vršovicích první finálové utkání Čs. poháru, které celkem po zásluze skončilo bez branek. Domácí nastoupili po delší přestávce v brance opět s Dolejším a ve středu útoku s Ivo Urbanem z Dukly Praha. Střetnutí nemělo zvláštní úroveň. Hrálo se za teplého dusného počasí, ve volném tempu. Prvních 20 min. měli převahu domácí, kteří však několik dobrých příležitostí nedovedli využít.
  Pak se hra vyrovnala, avšak ani hosté se nedovedli střelecky prosadit. Další minuty hry pak probíhaly především ve středu hřiště a jen občas si útočníci dovedli připravit dobrou střeleckou příležitost. U domácího mužstva vynikl brankář Dolejší, který několikrát velmi dobře zasáhl.
  Ve středu obrany hrál s přehledem Hildebrandt, v útoku byl nejnebezpečnějším útočníkem Paták, který se nejčastěji pokoušel o střelbu. Urban ve druhém poločase přešel do zálohy. Svým výkonem naznačil, že bude pro pražské Dynamo posilou. Hosté dali tentokrát příležitost několika mladým nadějným hráčům, kteří nezklamali. Platí to především o Šlosiarikovi, Hrdličkovi a Joklovi. V brance zachytal spolehlivě Schrojf.

Rozhodčí: Hambálek

Diváci: 7.000

Trenér: K. Finek

(Rudé právo, 25. července 1963)

Slovan CHZJD Bratislava - Slavia
9 : 0 (3 : 0)

Datum: 31. července 1963, Bratislava, Tehelné pole

Utkání: Československý pohár, finále, odveta

Sestava: Dolejší (Šíma) - Hynek (Chlumský), Hildebrandt, Mittelbach , Lála, Růžička, M. Urban, Paták, I. Urban, Nepomucký, Morávek

Branky: Obert 1:0, Obert 2:0, Obert 3:0, Jokl 4:0, Jokl 5:0, Pavol (Peter ?) Molnár 6:0, Obert 7:0, Cvetler z pen. 8:0, Obert 9:0

Průběh: Fotbalisté bratislavského Slovanu dosáhli v odvetném finálovém utkání československého poháru (ročník 1962-63) rekordního vítězství. Začátek utkání nenaznačoval drtivou porážku hostí. V prvních 15 minutách byla hra vyrovnaná. V té době Dolejší chytil Popluhárovi i pokutový kop. S přibývajícími minutami však domácí získávali převahu, byli rychlejší a zejména zásluhou Oberta i pohotovější ve střelbě. Druhý poločas se změnil již v exhibici Slovanu, poražení hráli jakoby bez zájmu.

Rozhodčí: Krňávek

Diváci: 15.000 (10.000 ?)

Trenér: K. Finek

(Rudé právo, 1. srpna 1963)

Slavia - Slavoj Žižkov
1 : 1 (0 : 0)

Datum: 7. července 1963

Utkání: přátelské

(Rudé právo, 8. srpna 1963)

Slavia - Slavoj Praha
2 : 0 (1 : 0)

Datum: 15. srpna 1963

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 1. kolo

Sestava: Nepomucký, Hercík

Branky: Nepomucký, Hercík

Diváci: 12.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 16. srpna 1963)

Slavia - MŽ Olomouc
1 : 2 (0 : 0)

Datum: 24. srpna 1963

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 2. kolo

Sestava: Nepomucký

Branky: Nepomucký - Brukner, Přikryl

Průběh: Překvapivá porážka Dynama...

(Rudé právo, 25. srpna 1963)

Dukla Tábor - Slavia
1 : 1 (1 : 0), na penalty 5 : 4

Datum: 21. srpna 1963

Utkání: Československý pohár

Sestava: Paták

Branky: penaltový rozstřel: Bártlík 5 - Paták 4

Průběh: Dynamo mělo na začátku obou poločasů převahu, ale útočníci nedokázali překonat brankáře Sedláka.O postupu Dukly rozhodly pokutové kopy.

(Rudé právo, 22. srpna 1963)

TJ Gottwaldov - Slavia
2 : 0 (2 : 0)

Datum: 1. září 1963

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 3. kolo


Slavia - Jiskra Úpice
2 : 0 (1 : 0)

Datum: 6. září 1963

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 4. kolo


Slavia - Spartak Radotín
3 : 1 (2 : 1)

Datum: 12. září 1963

Utkání: přátelské

(Rudé právo, 13. září 1963)

VCHZ Pardubice - Slavia
2 : 1 (1 : 0)

Datum: 22. září 1963

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 5. kolo

(Rudé právo, 23. září 1963)

Slavia - Spartak Uherské Hradiště
0 : 0

Datum: 27. září 1963, Praha, Eden

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 6. kolo

Sestava: Paták, Lála, I. Urban

Průběh: Pro pražské Dynamo skončil i tento zápas neúspěšně. Mužstvu chyběl Nepomucký, přesto měli Pražané po celý zápas převahu. Neschopný útok, ve kterém byl Paták zcela z formy, nedovedl překonat obranu hostí. Snaha I. Urbana i Lály nenašla odezvu u spoluhráčů.

Rozhodčí: Svoboda

Diváci: 5.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 28. září 1963)

Sparta - Slavia
5 : 1 (3 : 1)

Datum: 29. z 1963, Praha, Sparta

Utkání: přátelské v rámci oslav 70. výročí založení obou klubů
Dočkal (Sparta) střílí hlavou jednu z pěti branek svého mužstva, obrana Slavie (Landa, Lála a I. Urban) pouze přihlíží.

Sestava: Landa - Lála, Bouda, Mittelbach - Vlasák, I. Urban - Topor, Paták, Hájek, I. Kopecký, P. Kopecký; střídání Slezák

Branky: 12. Topor 0:1, 23. Svoboda 1:1, ?. Dočkal 2:1, ?. Dočkal 3:1, 65. Svoboda 4:1, 89. Mackowski 5:1

Průběh: U příležitosti oslav 70. jubilea obou oddílů utkala se v neděli na Letné před 10 000 diváky obě mužstva v přátelském zápase. Střetnutí přineslo hru průměrné útovně, Sokolovo nastoupilo bez Kvašňáka a Vojty, ale s Tichým ve sředu obrany. Dynamo pak s několika mladými hráči. Vítězství Sokolova je zasloužené, bylo rychlejším a důraznějším celkem, v němž vynikl v obraně Tichý, v záloze Potměšil a v útoku Dočkal s Maškem. U Dynama hrál nejlépe Lála v obraně, I. Urban v záloze a P. Kopecký v útoku. Jak padly branky: Vedení se ujalo ve 12. minutě Dynamo Toporem, ve 23. min. vyrovnal Svoboda a v rozpětí 3 minut vstřelil Dočkal další dvě branky. Po změně stran v 65. min. přesně provedeným trestným kopem zaznamenal Mašek čtvrtý úspěch. Minutu před koncem zápasu uzavřel skóre Mackovský.

Rozhodčí: Pouček

Diváci: 10.000

Trenér: K. Finek

Poznámky: Poslední derby pod socialistickými názvy. Slavia hrálo jako Dynamo Praha, Sparta nesla název Spartak Praha Sokolovo. V září a říjnu tohoto roku se Slavia, resp. Sparta, vrátili k tradičním názvům. Také se ale uvádí, že k návratu ke jménu Slavia došlo až v černu 1965

(Rudé právo, 30. září 1963)

Slavia - ČKD Praha
0 : 5 (0 : 2)

Datum: 2. října 1963

Utkání: přátelské

Sestava: ?

Branky: Hubálek 2, Kopsa, Holeček, Kratochvíl

(Rudé právo, 4. října 1963)

Lokomotiva Beroun - Slavia
2 : 3 (2 : 2)

Datum: 5. října 1963

Utkání: přátelské

Sestava: I. Kopecký, Hercík, Mácha

Branky: Urai (Ural ?), Jiras (?) - Kopecký, Hercík, Mácha

Poznámky: Nekvalitně naskenovaný výtisk Rudého práva. Jména hráčů Lokomotivy Beroun byla špatně čitelná.

(Rudé právo, 6. října 1963)

Baník Ratíškovice - Slavia
3 : 2 (2 : 2)

Datum: sez. 1963/64

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 7. kolo

(Rudé právo, 14. října 1963)

Slavia - Dukla Písek
2 : 1 (0 : 0)

Datum: 19. října 1963

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 8. kolo

(Rudé právo, 21. října 1963)

Dukla Tábor - Slavia
0 : 1 (0 : 0)

Datum: 28. října 1963

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 9. kolo

(Rudé právo, 29. října 1963)

Slavia - TJ VŽKG Ostrava
1 : 1 (0 : 0)

Datum: 6. listopadu 1963, Praha

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 10. kolo

Sestava: Bicek (?)

Branky: 48. Bicek 1:0, 67. Matyáš 1:1

Průběh: Ani přes velkou převahu zejména v I. poločase nedovedli domácí v odloženém utkání II. ligy kopané zvítězit. Nejlepším u domácíh Lála, u hostů brankář Odložil.

Rozhodčí: ?

Diváci: ?

Trenér: ?

Poznámky: Kvůli nekvalitně naskenovanému výtisku Rudého práva není jisté jméno hráče Slavie.

(Rudé právo, 7. listopadu 1963)

Jiskra Otrokovice - Slavia
0 : 0

Datum: 10. listopadu 1963

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 11. kolo

Sestava: ?

Průběh: ?

Rozhodčí: ?

Diváci: ?

Trenér: ?

(Rudé právo, 11. listopadu 1963)

Slavia - Spartak Brno ZJŠ B
3 : 0 (2 : 0)

Datum: 17. listopadu 1963

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 12. kolo

Sestava: ?

Branky: ?

Průběh: ?

Rozhodčí: ?

Diváci: ?

(Rudé právo, 18. listopadu 1963)

KPS Brno - Slavia
2 : 2 (0 : 0)

Datum: 24. listopadu 1963

Utkání: 2. liga 1963/64, sk. B, 13. kolo

Sestava: ?

Branky: ?

Průběh: ?

Rozhodčí: ?

Diváci: ?

(Rudé právo, 24. listopadu 1963)

Spartak Hradec Králové - Slavia
3 : 1 (1 : 0)

Datum: 8. prosince 1963, Hradec Králové

Utkání: Zimní turnaj Tatry Smíchov

Sestava: Kopecký

Branky: Zikán 2, Landovský - Kopecký

Průběh: Utkání o Pohár Sp. Smíchov Tatra v Hradci Králové vyhráli domácí zaslouženě. Byli takticky lepší, jejich akce byly rychlejší a promyšlenější. Útočníci dovedli také lépe využít střeleckých příležitostí.

Rozhodčí: ?

Diváci: ?

Trenér: ?

(Rudé právo, 9. prosince 1963)

Slavia - ČKD Praha
3 : 0 (1 : 0)

Datum: 14. prosince 1963, Praha, Smíchov, u Železničního mostu

Utkání: Zimní turnaj Tatry Smíchov

Sestava: Hochman, Kopecký

Branky: Hochman 2, Kopecký

Průběh: Překvapující vítězství fotbalistů Dynama v utkání Zimního turnaje Tatry Smíchov.

Rozhodčí: ?

Diváci: 1.000

Trenér: ?

(Rudé právo, 15. prosince 1963)

Slavia - Spartak Motorlet Praha
2 : 1

Datum: 1963

Utkání: Československý pohár, osmifinále


Spartak Čelákovice - Slavia
1 : 3

Datum: 1963

Utkání: Československý pohár, čtvrtfinále