193319341935



FC Barcelona - Slavia
2 : 3 (1 : 1)

Datum: 1. ledna 1934, Španělsko, Barcelona

Utkání: přátelské

Sestavy:

Barcelona:
Plánička, Pech, Fiala, Vodička, Čambal, Krčil, Heřmánek (45. Ženíšek), Svoboda, Kopecký, Joska, ? (???)
Slavia:
Nogues - Villacampa, Rapa - Soler, Rozolene, Arnau, Vantobra, Goiburu - Turijillo, Padron, Sabanes

Branky:

Průběh: Slavia hrála včera v Barceloně, kde jí byl soupeřem starý a známý, stále obávaný FC. Barcelona. Barcelona není již sice tím, čím bývala, ale v mezinárodních zápasech znamená mužstvo stále nejlepší zbraň španělské kopané. Proto je i těsné vítězství Slavie velikým úspěchem, tím spíše, že Slavia předvedla v Barceloně velmi pěknou hru. Byla zdržována nepřízní soudce, který ke konci zápasu byl na hosty nápadně přísný.
   Slavia nastoupila v sestavě: Plánička, Pech, Fiala, Vodička, Čambal, Krčil, Heřmánek, Svoboda, Kopecký, Joska. Tedy bez Puče, který byl ještě churav. Po změně stran hrál místo Heřmánka na pravém křídle Ženíšek. který platil svým slohem na obranné řady Barcelony. Nejlepší řadou Slavie byla obrana, v níž vynikal především Fiala. Rovněž záloha hrála dobře, vydatně podporujíc útok a pomáhajíc obraně. Z forwardu poměrně nejlépe si vedl Sobotka a Kopecký. Svoboda uplatnil se jako střelec řady.
   Barcelona hrála ve složení: Nogues; Villacampa, Rapa; Soler, Rozolene, Arnau, Vantobra, Goiburu. Turijillo, Padron, Sabanes. Střední záložník Rozolene byl vypůjčen od místního klubu Jupiter. Z hráčů Barcelony zaslouží si zmínky hlavně obě spojky Goiburu i Padron, a Arnau ze zálohy. Rovněž brankář Nogues vynikal.
  

Zápas měl velmi rušný průběh.

   Teprve na konci nasadila Slavia tempo a vymohla si zjevnou převahu. Prvou branku zaznamenal ve 27. min. Sobotka. Ve 43 min. po kopu z rohu Arnau dlouhou ranou asi ze 23 m vyrovnal na 1:1. Ve druhé půli již v 48. min. docílil Svoboda nejkrásnější branku dne a upravil tak stav na 2:1 pro Slavii. V 50. min, zvýšil Sobotka náskok červenobílých na 3:1. V 65. min. přišli ke slovu opětně Španělé a Goiburu snížil náskok na 3:2. Konec hry náležel Slavii, score však zůstalo již nezměněno.
  

Blahopřání po zápase.

   Matchi přihlíželo 15.000 diváků. Po zápase bylo mužstvo červenobílých středem pozornosti v publiku i v kruhu novinářů, kteří osobně zástupcům Slavie blahopřáli a uznali její skutečně skvělou hru. kterou soudce Boanza často Slavii brzdil. Mezi diváky byl i československý hon. konsul Monteis.
   Na Tři krále hraje Slavia v Barceloně odvetný zápas. K zápasu s Valencií se nám dodatečně sděluje, že výprava položila věnec na hrob známého španělského spisovatele Blasco Ibaněze a byla přijata na radnici. Čestný výkop provedla místní královna krásy.

Rozhodčí: Boanza (Španělsko)

Diváci: 15.000

Trenér: Konrád Kálmán

Poznámky: Ve výtisku Národních listů je uvedena sestava, ve které není Puč, a ve které je pouze 10 hráčů.

(Národní listy, 2. ledna 1934 // Národní listy, 3. ledna 1934)



FC Barcelona - Slavia
2 : 3 (2 : 3)

Datum: 6. ledna 1934, Španělsko, Barcelona

Utkání: přátelské

Sestavy:

Barcelona:
Nogues (?. Cruz) - Villacampa, Rapa - Soler, Rozolene, Arnau, Vantobra, Goiburu - Turijillo, Padron, Sabanes
Slavia:
Plánička - Pech, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil - Bradáč, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Joska

Branky: 22. Kopecký 0:1, 26. Kopecký 0:2, 32. Turilio 1:2, 34. Sobotka 1:3, 36. Sabanes 2:3

Průběh: Na Tři krále hrála Slavia odvetný zápas s FC. Barcelona a opětně zvítězila těsně a zaslouženě. V útoku chyběl sice Puč, leč Joska poctivě se snažil jej nahraditi. Sestavu měla: Plánička, Pech, Fiala, Vodička, Čambal, Krčil, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Joska. Ve II. poločase vystřídal Fialu Ženíšek. Plánička byl mužem na svém místě, z obránců vynikal Pech. V záloze Slavie nejlépe si vedl Čambal, ale i krajní byli tentokráte na výši, V útoku se všichni činili, nejlepším však byl Kopecký. U Barcelony, nastoupivší v téže sestavě jako v prvém utkání na Nový rok, během zápasu Cruz šel místo brankáře Noguese, dále Fond v záloze místo Arnau a ve forwardu Tejesa za Turilio. Španělové hráli velmi důrazně na odvetu, ale obrana hostí všechny nápory odrážela, i když se Španělé uchýlili k velmi ostré hře.
   Slavia měla pěkný nástup a nebezpečně obléhala. Ve 22. min. po pěkné kombinaci Bradáč-Sobotka zajistil Kopecký Slavii vedení. V 26. min. vstřelil druhou branku Slavie. V 32. min. Turilio zaznamenal prvý úspěch Barcelony. V 34. min. po souhře Svoboda-Kopecký zvýšil Sobotka náskok hostů na 3:1. Dvě minuty poté Španělé zaznamenali Sabanesem druhou branku.
   Druhá půle prošla bez branek, ač domácí nebezpečně a ostře útočili. Zápasu přihlíželo 12.000 diváků. Velmi dobrým rozhodčím byl soudce Pujol. Match hrál se za krásného slunečného počasí, Španělé měli nejlepší hráče v brankáři Cruzovi, obránci Rapovi, z útoku pak nejlépe si vedli Gobburu a Padron. Slavia hraje dnes v Nimes s Viennou poslední utkání svého zájezdu.

Rozhodčí: Pujol (Španělsko)

Diváci: 12.000

Trenér: Konrád Kálmán

Poznámky:

(Národní listy, 7. ledna 1934)



First Vienna FC - Slavia
1 : 1 (1 : 1)

Datum: 7. ledna 1934, Francie, Nimes

Utkání: přátelské

Sestavy:

Vienna:
Horeschovsky, Rainer, Schmaus, Gottwald, Hoffmann, Machu, Brosenbauer, Adelbrecht, Gschweidl, Tögl, Holetz
Slavia:
Plánička, Pech, Fiala, Vodička, Čambal, Krčil, Heřmánek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Ženíšek

Branky: 2. Tögl 1:0, 40. Sobotka 1:1

Průběh: Poslední zápas na svém zájezdu vybojovala Slavia včera v Nimes s vedoucím rakouským ligovým mužstvem First Vienny, kterou zná Praha z četných úspěchů v Středoevropském poháru. Zápas měl slavnostní ráz, neboť šlo v Paříži o sochu města Nimes a záštitu československého vyslance dr. Štěpána Osuského, který sám provedl čestný výkop. Slavie byla v Nimes nadšené přijata a její start znamenal utužení přátelských styků československo-francouzských, především pak města Nimes s hlavním městem Prahou, jejíž primátor Baxa je čestným měšťanem Nimes. Dopoledne položila výprava Slavie na pomník Arnošta Denise věnec. Dále byli hosté přijati prvním náměstkem starosty města Nimes Jeanem Valmontem.
   Slavia nastoupila v sestavě Plánička, Pech, Fiala, Vodička, Čambal, Krčil, Heřmánek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Ženíšek.
   Vienna postavila mužstvo: Horeschovsky, Rainer, Schmaus, Gottwald, Hoffmann, Machu, Brosenbauer, Adelbrecht, Gschweidl, Tögl, Holetz.
   U červenobílých překvapil svým výkonem Ženíšek na levém křídle, kde hrál místo Josky. Ten byl totiž v Barceloně zraněn a nemohl v Nimes startovati, právě tak jako Puč. Obrana byla vždy na místě, rovněž záloha hrála velmi spolehlivě; v útoku nejlepšími byli tři vnitřní. Svoboda byl sice po přestávce zraněn v koleně, leč zápas dohrál. Na pravém křídle vystřídal po změně stran Heřmánka Bradáč. Ale ani on zde neuspokojil. Vienna měla ráznou obranu, ze zálohy nejlépe vedl si Hoffmann, jsa velmi dobře podporován Machu; útok měl nejlepší hráče v Brosenbauerovi a Adelbrechtovi. Tögl hrál velmi pěkně. Gschweidl byl unaven. Match se začal náporem Vienny, která již ve 2. min. docílila Töglem vedoucí branku. Střelec využil nedorozumění v pražské obraně a Plánička zakrytý hráči, neviděl na míč a nestačil ránu krýti. Po střídavých útocích podařilo se Slavil ve 40. min. vyrovnati. Kopecký podal míč Sobotkovi a jeho rána putovala do sítě Vienny. Po změně stran byla hra opět vyrovnaná, obě strany snažily se marně docíliti úspěch. Match byl nastaven dvakrát po 5 minutách, avšak ani v této době nepadlo rozhodnutí.
   Zápas vzbudil neobyčejný zájem. 7000 diváků znamená pro Nimes rekord.
   Slunečné počasí doplnilo skutečně slavnostní rámec utkání. Vyslanec dr. Osuský pozdravil před zápasem obě mužstva, jimž odevzdal kytici. Večer konala se na počest obou mužstev slavnostní recepce. Výprava Slavie vrátí se do Prahy zítra v 18.10 hod. na Wilsonovo nádraží.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 7.000

Trenér: Konrád Kálmán

Poznámky:

(Národní listy, 4. ledna 1934 // Národní listy, 8. ledna 1934 // Národní listy, 9. ledna 1934)



Slavia - Teplitzer FK
5 : 1 (3 : 1)

Datum: 4. února 1933, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: 1. liga 1933/34, 10. kolo

Sestavy:

Slavia:
Bureš — Ženíšek, Fiala — Vodička, Čambal, Krčil — Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč
Teplitzer:
Patzelt — Schebke, Náhlovský — Kricket, Pospíchal, Kovacs — Haberstroh, Watzata, Parubsky, Roth, Zosel

Branky: ?. Kopeký 1:0, 20. Kopecký 2:0, 25. Zosel 2:1, 35. Puč 3:1, 55. Puč 4:1, 65. Sobotka 5:1

Průběh: Nu zasněženém, kluzkém hřišti Slavie nastoupily k prvému ligovému zápasu:
   Slavia: Bureš — Ženíšek, Fiala — Vodička, Čambal, Krčil — Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč.
   Tep1itzer FK.: Patzelt — Schebke, Náhlovský — Kricket, Pospíchal, Kovacs — Haberstroh, Watzata, Parubsky, Roth, Zosel.
   Soudce: Humpolík z Brna.
   Výsledek odpovídá převaze domácího mužstva. Technicky byli červenobílí dokonalejší a proto snáze se pohybovali na těžkém terénu. Nejlepší řadou byla ucelená záloha, přes niž se útok hostí těžko dostával; při tom všichni tři vydatně podporovali útok.
   Brankář si zavinil jedinou branku, spíše tím, že byl zkřehlý a neudržel míč, nemaje tolik práce, jako jeho protějšek. V útoku vynikla levá strana a Sobotka. Svoboda jednotvárně přihrával na Junka, takže soupeř snadno jeho přihrávkám čelil. V druhém čase se hodně zlepšil, ale pro zranění skončil na křídle. Junkovi chybí hodně do dřívější střelecké rozhodnosti.
   Hosté zůstali hodně dlužni své pověsti. Jediné brankář hrál spolehlivě, obránci dali se často lehce obejíti. V záloze dobře se držel Krickel proti výborné levé straně Slavie. Pospíchal byl lepší ve středu zálohy, kde si však vypomáhal častým strkáním. Po přestávce hrál s nechutí na místě levého záložníka, zatím co jeho místo s naprostým neúspěchem zastával Watzata. V útoku byla nejlepší křídla, zvláště Zosel. Několik dobrých posic zbrkle zahodilo vnitřní trio, ať již hrálo s Watzatou nebo Kovacsem na spojce.
   Zápas řídil s dobrým postřehem Humpolík. Dvakráte sice přehlédl, když míč byl vyražen již za brankovou čarou hostí, snad měl zakrytý rozhled nebo nechtěl v pochybnostech uškoditi.
  

Důležité okamžiky za hry.

   Začátek byl dramatický. Z výkopu hosté dostali se za obránce a Roth vstřelil podle vyběhnuvšího Bureše — těsně vedle branky. Z protiútoku Slavie srazil Krickel míč na roh. Puč jej přesně přihrál před branku a Kopecký vysokým skokem hlavou dal vedoucí branku. Převaha domácích je evidentní v 6. minutě z centra Junka. Sobotka střílí do vnitřní strany tyče, odkud míč jde za čárou a Patzelt pohotově jej zneškodňuje. Ve 20. min. opět Kopecký překvapil brankáře ranou k tyči z posice, kdy každý čekal přihrání na volného Puče. V 25 min. daleký centr Haberstroha je sledován Zoselem, jenž dorazil pak lehce míč, odskočivší Burešovi z rukou, do sítě. V 35. min. trestný kop za foul Pospíchala Puč přesnou ranou pod břevno proměnil v třetí branku.
   Po změně stran přestavili hosté mužstvo k vlastnímu neprospěchu. V 10. min. po kopu z rohu dal Puč svým typickým wolleyem čtvrtou branku a Sobotka ve 20. min. z prohození Kopeckého upravil konečný poměr. Do konce zápasu domácí, spokojeni náskokem, hráli méně důrazně a dovolili hostům otevřenou hru. Poměr rohů 11:4.

Rozhodčí: 5.000

Diváci: Humpolík

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 4. února 1934 // Národní listy, 3. února 1934 // Národní listy, 5. února 1934)



Slavia - SK Čechie Karlín
5 : 2 (1 : 2)

Datum: 11. února 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: 1. liga 1933/34, 11. kolo

Sestavy:

Slavia:
Plánička - Ženíšek, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil - Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč
Čechie:
John - Strejček, Kusala - Rozvoda, Votruba, Vodička - Mráz, Troníček, Pištěk, Bubeníček, Skočdopole

Branky: 17. Skočdopole 0:1, ?. Troníček 0:2, 23. Svoboda 1:2, 54. Junek (pen.) 2:2, 59. Sobotka 3:2, 77. Puč 4:2, 82. Sobotka 5:2 (???)

Průběh: Zmrzlý a zasněžený terén minulé neděle byl včera vystřídán bezedným blátem, na němž bylo nutno změniti taktiku. Mužstvo Slavie začlo zápas hodně sebevědomě a převahou v prvých 15 minutách dalo se ukolébat k bezdůrazné hře v útoku. Hosté naproti tomu klidně vydrželi počáteční nápor a jednoduchými akcemi rychlých útočníků stali se nebezpečnými brance domácích. Získali tak vedení dvěma brankami, ale bylo zjevné, že si je dlouho neudrží.
  

Tvrdá hra se nevyplácí.

   Čechie Karlín je známa tvrdou a ostrou hrou. Několikráte již ukázala, že náskok, byť i několika branek, nedovede udržeti dovolenými prostředky, a uchyluje se pak k tvrdostem, které se mužstvu vymstí jednak v řadě trestných, někdy i pokutových kopů, jednak ve vylučování hráčů.
   Kromě toho řada hráčů libuje si v nepřípustném způsobu „oplácení“, když soupeř byť i ve hře a neúmyslně dopustil se přestupku, a byť i byl tento náležitě soudcem trestán. Rovněž ustavičné protestování a neuznávání rozhodnutí soudce odkopáváním míče a různými posuňky na sympatiích mužstvu nepřidá.
   Ztěžují tak soudci úlohu a znervosňují jej a není proto divu, když některá jeho rozhodnuti jsou chybná. Včerejší výkon soudce p. Jerhota byl toho důkazem. Nelze mu upříti dobrou vůli a snahu po přísném řízení zápasu a celkem správný postřeh, přece však dal se shora zmíněnými okolnostmi znervosniti a dopustil se řady chyb, rozdělených na obě strany. Předností jeho bylo, že se nebál vyloučiti, ač ve výběru vyloučených neměl štěstí. Ovšem loyálně nutno uznati jeho těžkou posici, neboť kdyby jednal podle pravidel, nedohrál by se zápas pro vyloučení předepsaného počtu hráčů!
  

Kdo hrál nejlépe?

   U Slavie Sobotka a Svoboda v útoku, oba krajní záložníci a Plánička, ač byl poraněn hned s počátku na koleně. Čambal si nemohl zvyknouti na terén, který jeho „parádičkám“ neseděl.
   U Cechie byl dobrý Rozvoda a Mráz a brankář John. Obránci, zvláště Strejček, zbytečně ostří a Votruba v záloze kromě četných foulů neukázal zhola nic.
  

Pořadí branek a vyloučení.

   Hned v 1. min. ostrá rána Kopeckého se odrazila od tyče. V 17. min. dobrý centr Mráze a dobíhající Skočdopole vstřelil přímo ze vzduchu vedoucí branku. V zápětí Ženíšek prováděl od rohového praporku volný kop slabou ranou na Čambala, jemuž míč odskočil od těla. Bubeníček hbitě přihrál Troníčkovi a Čechie vedla 2:0. Domácí přidali na tempu a Svoboda dalekou ranou k tyči vstřelil v 23. min. první branku. V 37. min. Vodička byl napaden bez míče Troníčkem, který za to zaslouženě vyloučen. Po změně stran Fiala v 7. min. se štěstím vyrazil míč z prázdné branky. V 9. min. pronikl Sobotka byl v území foulován. Z pokutového kopu Junek vyrovnal. Strejček tím byl poněkud rozhořčen a hned po výkopu srazil Sobotku; při shluku a šarvátce hráčů vyloučen za to Kopecký, který pravděpodobně „oplácel“. V 14. min. Sobotka skvěle prošel s prohozeným míčem od Puče a pěkně vstřelil 3. branku. V 29. min. vyloučen Skočdopole za neúmyslný foul na Vodičku. V 32. min. trestný kop Svobodův John sice chytil, ale míč neudržel a doběhnuvší Puč vstřelil po čtvrté. Pak byla Slavia poškozena rozhodnutím soudce, který nařídil trestný kop z čáry proti Čechii za foul na Sobotku, když tento sice zraněn se vzchopil a vstřelil branku. Přes to, že tento byl odvrácen, podařilo se Sobotkovi v 37. min. z podáni Svobodova pod tyč pátou brankou uzavříti score. V 38. min. byl ještě vyloučen Krčil.

Rozhodčí: Jerhot

Diváci: 3.000

Trenér: ? (???)

Poznámky: Svoboda dal 500. gól Slavie v lize.

(Národní listy, 10. února 1934 // Národní listy, 12. února 1934 // Letem světem, 20. února 1934)



Slavia - SK Židenice
5 : 2 (3 : 1)

Datum: 25. února 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: 1. liga 1933/34, 12. kolo

Sestavy:

Slavia:
Plánička - Ženíšek, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil - Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč
Židenice:
Bulgakov - Galler, Neder - Suchánek, Káďa, Šmolka I. - Šterc, Smolka II., Raffinsky, Moták, Rulc

Branky: 17. Rulc 0:1, 25. Kopecký 1:1, 31. Kopecký 2:1, 42. Kopecký 3:1, 60. Bulgakov (vlastní) 4:1, 68. Moták 4:2, 83. Junek (pen.) 5:2

Průběh: Dosti dobrý terén na Slavii byl uprostřed záhy rozdupán, takže kladl stejně jako při minulém kole ligy značné požadavky na tělesnou a technickou zdatnost hráčů. Domácí v tomto směru předčili hosty o hodně a vítězství si plně zasloužili.
   Při srovnání obou mužstev měla Slavie lepší hráče v záloze, v brance a ve prostřed útoku. U hostí naproti tomu byla lepší obě křídla a obránci. Kopecký byl včera nejlepším, nejobětavějším a nejužitečnějším hráčem Slavie. Nejen že vstřelením tří branek zasloužil se o výsledek, ale živelným zájmem o hru smažil se vyrovnati poněkud slabší hru Sobotkovu, jehož omlouvá zranění. Svoboda byl velmi dobrý v poli hlavně udržením míče a obcházením Kádi, který na něho již tradičně nezahraje. Junek i Puč hráli střídavě pod dojmem špatné nálady, kterou si způsobili sami, nevystihnuvše okamžik užitečnějšího přihrání místo ukvapené střelby. Záloha podala velmi dobrou hru. Obránci chybovali tím, že oba šli současně po míči a hráči, čímž zavinili zbytečně i dva pokutové kopy. Plánička hodně zachránil, druhou branku snad mohl krýti.
   Židenice měly oporu v obráncích, z nichž Galler byl tvrdší, Neder jistější. Záloha ztratila brzy dech. Útok byl nebezpečný jen na křídlech; z vnitřních zamlouval se nejlépe Moták. Brankář skvěle odvrátil dělovku Svobodovu, ale jinak často pouštěl míč z ruky a čtvrtou branku sám si srazil do sítě.
   Výborný soudce (p. Parpl) včera hned od začátku zakročoval proti tvrdé hře. Bylo toho třeba a možno říci, že se mu to plně zdařilo. Hlavně, že zachoval objektivnost na obě strany. Následkem toho byla spousta trestných kopů a z nich dokonce tři pokutové. Rozhodně si nezasloužil protestování některých hráčů a nemístných posuňků, kterými hráči soudce chtějí zesměšnit u nekriticky zaujaté části diváků. Smolka I. byl zaslouženě v poslední minutě vyloučen.
  

Ze hry.

   Hosté dali první branku v 17. minutě Rulcem z pokutového kopu za držení Raffinského oběma obránci. Až do té doby měli domácí převahu, ale Puč dvakráte z výhodné posice střelil vedle. V 25. minutě Puč kopal trestný kop před branku a Kopecký hlavou vyrovnal. Týž hráč v 37. minutě z podání Junka vstřelil pod břevno druhou branku z velmi těžké posice. Ve 42. minutě opět Kopecký hlavou dal třetí branku z centru Junka. Po změně stran hodně odpadla záloha u hostí a obránci byli stále v činnosti. Ve 14. minutě dal Raffinský pokutový kop za sražení Smolky vedle branky. V 15. minutě trestný kop z čáry prováděl Vodička a Bulgakov srazil si míč za tyč do sítě. V 23. min. podařilo se Motákovi po Fialově kiksu lehkou ranou, která Pláničku podjela pod tělem, dáti druhou branku. V 38. minutě Svoboda prohodil Pučovi, který byl v rozhodném okamžiku před brankou Gallerem sražen a zraněn opustil hřiště. Junek vstřelil pokutový kop jako poslední branku. Konečný nápor hostí vyzněl naprázdno a v poslední minutě vyloučen Smolka I.

Rozhodčí: Parpl

Diváci: 8.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 23. února 1934 // Národní listy, 24. února 1934 // Národní listy, 25. února 1934
Národní listy, 26. února 1934 // Letem světem, 6. března 1934)



AFK Bohemians - Slavia
0 : 2 (0 : 1)

Datum: 4. března 1934, Praha, hřiště Bohemians

Utkání: 1. liga 1933/34, 13. kolo

Sestavy:

Bohemians:
Šimek, Bernášek, Tyrpekl, Prokop, Lanhaus, Červený, Baron, Brychta, Bejbl, Jehlička, Uher
Slavia:
Plánička, Pech, Fiala, Vodička, Čambal, Krčil, Jímek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč

Branky: 35. Kopecký 0:1, 51. Puč 0:2

Průběh: Na blátivém terénu bylo domácí mužstvo prvou čtvrthodinu v znatelné převaze a jen klidné a důrazné hře zadních řad Slavie podařilo se tento nápor zadržeti bez branky. Ve 13. min. Jehličkova rána ze shluku minula jen těsné Pláničkovu branku. Pak se hosté rozehráli i v útoku a krok za krokem nabývali převahy nad polevujícím soupeřem. Výsledek byl, řada nevyužitých kopů a rohu. Teprve v 35. min. zachytil Kopecký vysoký centr Svobodův hlavou a usměrnil podle Šimka do sítě. Po přestávce byla již Slavia úplným pánem situace a ve všech řadách převyšovala soupeře, takže o konečném vítězství nebylo pochyby. V 6. min. dostal Puč přihrání od Krčila, obešel skvěle Bernáška a šikmou ranou dal druhou branku. Až do konce zápasu zůstal již výsledek nezměněn, jednak tvrdou a obětavou hrou obránců, jednak nepřesnou střelbou útočníků Slavie.
   Bohemians měli málo vynikajících jedinců. Jen Lanhaus vydržel ze zálohy tempo, oba krajní neměli pro útok významu. Nejvíce práce zastali obránci, z nichž zvláště Bernášek, jemuž ale soudce hodně prominul. Útok byl bezdůrazný a dovedl ohroziti branku Slavie jen v prvé čtvrthodině zápasu. Zklamali všichni a nejvíce Brychta, od něhož po chvále z Teplic se očekávalo mnohem více. Nevynikl ani v souhře, ani ve střelbě a váhavostí brzdil i některé dobré výpady Bejblovy.
   Slavie měla bezpečnou obranu, která si vždy věděla rady s nerozhodným útokem soupeře. Záloha hrála velmi dobře na všech třech místech. V útoku vynikl Svoboda, ostatní byli dobří v poli, ale střelecky, až na Puče, zklamali. Zvlášť Sobotka měl některé výhodné posice, při nichž mu scházela jistá rána.
   Soudce byl v poli přísný a trestal v zárodku vše. V území zato byl velmi shovívavý a prominul vše. Nepískal-li nastřelené ruce, je to pochopitelné, ale v 34. min. druhého času odstavení Puče před brankou ve vyložené posici zasloužilo pokutový kop.

Rozhodčí: Krist z Prostějova

Diváci: 6.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 3. března 1934 // Národní listy, 5. března 1934)



Slavia - SK Viktoria Žižkov
7 : 1 (1 : 0)

Datum: 11. března 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: 1. liga 1933/34, 14. kolo

Sestavy:

Slavia:
Plánička - Pech, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil - Heřmánek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč
Žižkov:
Benda - Suchý, Doležal - Toula, Hrázký, Dráb - Němec, Kedles, Průša, Zajíček, Davídek

Branky: 43. Kopecký 1:0, 60. Kopecký 2:0, 65. Sobotka 3:0, 68. Kopecký 4:0, 70. Svoboda 5:0, 72. Suchý (vlastní) 6:0, 75. Kedles 6:1, 87. Sobotka 7:1

Průběh: Drobný déšť před zápasem měl nepříznivý vliv nejen na terén, který rozbahnil, nýbrž i na návštěvu. Ač se hrál na Slavii jediný ligový zápas v Praze, přišlo sotva 7000 diváků. Od Viktorie čekalo se více a bylo dosti těch, kteří čekali její vítězství.
   Trosky slavné Viktorie ve včerejším zápase nemohly ohroziti dobře rozehráté mužstvo domácích. Na suchém terénu snad by byl elán a obětavost mladých, nezkušených hráčů Viktorie více dokázaly. Včera ale stačily jen na polovinu zápasu. V druhém čase se mužstvo zhroutilo a vysoká porážka úplně odpovídá podřadné úloze, kterou hrálo. Dobrý brankář udržel výsledek prvního času; obětavý a houževnatý Suchý v obraně a sehraná dvojice Zajíček-Průša v útoku představovali torso dříve obávané Viktorie. Selhala úplně záloha, vyčerpaná terénem a bezradně pobíhající za útočníky soupeře Velmi slabý byl Doležal, hrající stále tvrdě na tělo soupeře, místo aby si hleděl míče. Útok docílil své branky z náhlého výpadu za stavu 6:0, když soupeř již spal na vavřínech; jinak byl bezpečně držen obranou domácích.
   Vítězové měli výbornou a neobyčejně jistou obranu. Na těžkém terénu oba udivovali jistotou a přesností. Plánička neměl mnoho příležitosti, ale i malé své pensum zastal s obvyklou bravurní obětavostí. Záloha udávala tón hře: a Čambal byl z ní nejlepší, Krčil v drobné práci nejužitečnější a Vodička dobře podporoval svůj bok útoku. Z útočníků nejlepší byl opět Kopecký, dobře hráli Svoboda se Sobotkou; příjemně překvapil Heřmánek, z jehož měkkých, zpracovatelných autů padla většina branek. Nejslabší byl Puč, hrající v nenáladě a snažící se za každou cenu střeliti branku i z posic, kdy přihrání znamenalo jistou výhodu.
  

Pořadí branek.

   Do 43. min. se hosté bránili úspěšně, ač domácí byli ve zřejmé převaze. Nepřesná střelba a dobrý Benda v brance mají na tom zásluhu. Teprve těsně před přestávkou Heřmánek vybojoval míč; Sobotka jej přihrál před branku a Kopecký lehkou ranou k tyči vstřelil prvou branku. V 15. minutě týž hráč dal druhou branku z lehkého centru Heřmánkova. Ve 20. min. Sobotka vstřelil míč z centru Puče do tyče, od níž se odrazil do sítě. V 23. min. Kopecký hlavou dal čtvrtou branku opět z centru Heřmánkova. Dvě minuty poté Heřmánek vtipně oběhl Drába, přihrál Svobodovi, který k tyči vstřelil po páté. V 27. min. pokusí se Heřmánek sám o střelu a Suchý srazil jeho ránu do vlastní branky na opačnou stranu, než kam Benda míč čekal. V 30. min. nehlídaný Davídek centroval a Kedles se Zajíčkem dopravili míč do prázdné branky podle vyběhnuvšího Pláničky. Poslední branku dal Sobotka z prohození Svobody v 42. min. Poměr rohů 10:6 pro vítěze. Zápas řídil Bizík z Vrútek, ne vždy se správným postřehem.

Rozhodčí: Bizík

Diváci: 7.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 9. března 1934 // Národní listy, 10. března 1934 // Národní listy, 12. března 1934
Letem světem, 20. března 1934)



Slavia - SK Slavia Praha am.
3 : 1 (2 : 0)

Datum: 14. března 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: přátelské

Sestavy:

Slavia:
Plánička (Pacold) - Náhlovský, Nejedlý (Suchý), Rado, Bouček (Čambal, Krčil), Pelcner, Heřman, Kloz (Tichý), Sobotka, Kopecký (v 10. min. pro zranění ustoupil Nejedlému), Rulc
Slavia am.:
Frantz, Beck, Daučík, Moták, Petula, Dráb, Kříž (Pospíšil), Habelt, Kannhäuser, Uher, Kalocsay

Branky: goly

Průběh: Zápas měl malou návštěvu a ukázal převahu profesionálů, kteří vedli v poločase 2:0 a zvítězili 3:1. Bylo hráno na obou stranách s pochopitelnou opatrností, a zejména amatérům chyběl důraz. Z amatérů vynikal agilností Petula.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 1.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 15. března 1934)



SK Náchod - Slavia
1 : 6 (1 : 4)

Datum: 18. března 1934, Náchod

Utkání: 1. liga 1933/34, 15. kolo

Sestavy:

Náchod:
Franz - Mareš, Kos - Dobeš J., Vojtěch, Šafr - Stejskal, Lässig, Tichý, Zlatník, Dobeš V.
Slavia:
Plánička - Pech, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil - Heřmánek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč

Branky: 5. Puč 0:1, 18. Tichý 1:1, 25. Puč 1:2, 38. Kopecký 1:3, ?. Sobotka 1:4, 53. Puč 1:5, 62. Čambal (pen.) 1:6

Průběh: Proti těsným a nerozhodným výsledkům v Praze, je score Slavie v Náchodě výjimkou neděle. Slavia má už titul mistra na půl v kapse. Slavia v Náchodě dobyla hladké vítězství, neboť měla v domácích zdatného odpůrce jen během 20 minut; později Náchod povolil, a hosté ovládli úplně situaci. Výsledek odpovídá proto průběhu.
   Slavia podala na všech místech velmi dobrou hru. Obrana byla jistá, ze zálohy nejlépe vedl si Čambal, útok byl střelecky i v kombinacích zcela na výši.
   Náchod měl nejlepší hráče v obránci Marešovi, v útočnících Stejskalovi a Zlatníkovi, po změně stran pak v Šafrovi, který hrál ve středu zálohy.
   Slavia dobyla vedení v 5. min. brankou Puče z trestného kopu. V 18. min. podnikli domácí pěkný útok, Zlatník přihrál na Tichého a jeho rána znamenala vyrovnání. Náchod hrál stále slibně. Po 20. minutě dostali se červenobílí do tempa a vyjádřili převahu druhou brankou, kterou dal v 25. min. Puč. Ve 35. min. zabránil Franz jistému goalu. Ve 38. min. docílil Kopecký hlavou třetí branku hostů a hned poté zvýšil Sobotka náskok červenobílých na 4:1. Po změně stran hraje Náchod se Šafrem ve středu zálohy. Zlatník vyměnil si místo s V. Dobešem. Ale ani tyto změny nepřinesly obratu. Slavia docílila v 53. min. Pučem 5. goal a v 62. min. uzavřel Čambal z 12 y score. Plánička zneškodnil i poslední chancí domácích v 69. min. Před 4000 diváků soudcoval dr. Ratibořský z Košic.

Rozhodčí: dr. Ratibořský

Diváci: 4.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 19. března 1934)



Berliner SV 92 - Slavia
1 : 4 (1 : 0)

Datum: 29. března 1934, Německo, Berlin

Utkání: přátelské

Sestavy:

BSV 92:
Appel, ? (???)
Slavia:
Plánička - Pech, Ženíšek - Vodička, Čambal, Krčil - Bradáč, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč

Branky: 44. Appel 1:0, 49. Sobotka 1:1, 72. Puč 1:2, 77. Sobotka 1:3, 79. Bradáč 1:4

Průběh: Na Zelený čtvrtek zahájila velikonoční zájezd do Belgie zastávkou v Berlíně, kde se utkala s dobrým mužstvem Berliner Sportvereinu 92. Celý den mírně pršelo. Zápas byl hrán na kluzkém hřišti a byl pro tmu předčasně ukončen. Před zahájením utkání byla opět po dlouhé době slavnostně vztyčena československá státní vlajka. Zápasu byl přítomen vyslanec dr. Mastný v průvodu legačního rady a jiných úředníků československého vyslanectví.
   Po střídavých útocích se ujal vedení Berliner Sportverein ve 44. min. brankou Appela po kopu z rohu. V prvé části hry nerozvinula Slavia plně hru na malém hřišti berlínské Herthy. Teprve po přestávce přizpůsobili se hosté rozměrům hřiště a ovládli pole. Předvedli krásnou kombinační hru, při níž míč šel s nohy na nohu za častého potlesku obecenstva. V 49. min. vyrovnal Sobotka a v 72. Puč získal z krásného podání Svobodova vedoucí branku. V 77. min. zaznamenal třetí branku Slavie opět Sobotka a v 79. min. uzavřel Bradáč score dne. Za zraněného Vodičku zaskočil v druhé polovině Skála.
   U Berliner Sport-Vereinu podal velmi pěkný výkon brankář, který zchytal spoustu nebezpečných ran. Obrana hrála ostře, forward byl rychlý, průbojný a před brankou nebezpečný.
   U Slavie vynikli Plánička a Ženíšek, ze zálohy Čambal a v útoku Svoboda se Sobotkou a Puč. Velmi obětavě hrál Kopecký, Bradáč byl poněkud pomalý.
   Dopoledne byla obě mužstva hostem vyslance dr. Mastného. Vedle nich byli tam za berlínskou footballovou župu předseda prof. Glöckner, místopředseda Berliner Sport-Vereinu Laksbar, tajemník DFB dr. Sandry a předseda berlínské Slavie Hrdlička. Jménem výpravy Slavie odevzdal řed. Weigner vyslanci dr. Mastnému čestný odznak Slavie z českých granátů.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: ? (???)

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 27. března 1934 // Národní listy, 29. března 1934 // Národní listy, 30. března 1934
Letem světem, 10. dubna 1934)



Slavia - Wiener SC
1 : 2 (1 : 1)

Datum: 1. dubna 1934, Belgie, Liège (Lutych)

Utkání: Turnaj v Lutychu, kvalifikace

Sestavy:

Slavia:
Plánička, Pech, Fiala, Vodička, Čambal, Krčil, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč
Wiener SC:
Pewny, Pillweni, Kellinger, ? (???)

Branky: 19. Kopecký 1:0, 21. Pewny 1:1, 70. Pewny 1:2

Průběh: Slavia jela po vítězném zápase v Berlíně s nadějemi do Lutychu k footballovému turnaji, v němž mimo ni hrají Rakušané. Holanďané a domácí klub Royal Standard. Vylosována proti vídeňskému Sportklubu, měla naděje na postup do finálu, neboť Rakušané ve své lize nehrají zvláštní úlohy. Tím větším překvapením je výsledek. Po posledních výsledcích v lize a po dobrém výsledku v Berlíně prohrála tedy Slavia se soupeřem, který je na šestém místě v tabulce rakouské ligy, a byla zbavena možnost hráti ve finálu. Slavia nastoupila Slavia jela po vítězném zápase v Berlíně s nadějemi do Lutychu k footballovému turnaji, v němž mimo ni hrají Rakušané. Holanďané a domácí klub Royal Standard. Vylosována proti vídeňskému Sportklubu, měla naděje na postup do finálu, neboť Rakušané ve své lize nehrají zvláštní úlohy. Tím větším překvapením je výsledek.
   Po posledních výsledcích v lize a po dobrém výsledku v Berlíně prohrála tedy Slavia se soupeřem, který je na šestém místě v tabulce k zápasu ve složení: Plánička, Pech, Fiala, Vodička, Čambal, Krčil, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Kopecký a Puč. Match se pro Slavii zcela slibně vyvíjel, neboť na počátku nebezpečně obléhala V 19. min. podařilo se Kopeckému hlavou proměnit kop z rohu a dobýti Slavii vedení. Dlouho se však netěšila, neboť neuplynuly ani dvě minuty a Sportklub docílil Pewnym — rovněž po rohu — vyrovnávací branku. Ve 24. min. byl raněn Kopecký a musel odstoupiti. Jeho místo zaujal Skála. Tím utrpěla souhra v útoku Slavie a tak mařena chance na chanci. Obranné řady vídeňských hrály velmi ostře.
   Po změně stran byla hra střídavá, později Vídeňští poněkud přidali a v 70. min. dobyl Pewny Sportklubu vítězné branky po trestném kopu za chybu Fialovu. Slavia vložila nyní do hry všechen svůj um a nápad, ale bylo to marné. Utkání přihlíželo 18.000 diváků. U Slavie hráli nejlépe Plánička, Svoboda a Puč, u Sportklubu Pewny, Pillweni a Kellinger. Útok Vídně byl soudržnější.
   V prvním zápase zvítězil Royal Standard Lutych nad holandským teamem HBC. Haag 5:3 a dnes hraje tedy ve finále Sportklub se Standardem a před tím Slavia s HBC. Haag.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 18.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 2. dubna 1934)



HBC Den Haag - Slavia
1 : 2 (0 : 1)

Datum: 2. dubna 1934, Belgie, Liège (Lutych)

Utkání: Turnaj v Lutychu, o 3. místo

Sestavy:

Slavia:
Plánička - Pech, Ženíšek - Vodička, Čambal, Jezbera - Bradáč, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč
Den Haag:
? (???)

Branky: goly15. Kopecký 1:0, 22. Kopecký 2:0, ?. ? 2:1

Průběh: Ve včerejším boji o třetí místo mezinárodního turnaje v Lutychu musila se Slavia spokojiti pouze s těsným vítězstvím. Červenobílí byli sice po celý zápas v naprosté převaze, ale Holanďané hráli na obranu, aby docílili nejlepší výsledek, a to se jim skutečně podařilo. Slavie nastoupila v sestavě: Plánička; Pech, Ženíšek: Vodička, Čambal, Jezbera; Bradáč, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč. Ve 35. min., kdy se zranil Jezbera, nastoupil do zálohy Krčil a těsně před přestávkou byl vyměněn Kopecký Skálou. Kopeckého průbojnost i střelecká pohotovost však zřejmě chyběla. Slavia hrála jako celek dobře, slabší byl jen Bradáč na křídle, a ten měl smůlu. Slavia ujala se vedení v 15. min., když Kopecký vrátil vyražený míč do sítě. Ve 22. min. dal Kopecký druhou branku. Slavia stále útočila a brankář Holanďanů mohl ukázati své umění. Po změně stran dobyli Holanďané z náhlého výpadu levého křídla čestné branky. Přihlíželo 20.000 diváků.
   Finál turnaje: Standard Lutych v. Wiener Sportklub 5:1 (2:0) je velikým překvapením zde i v Lutychu, neboť po vítězství nad Slavií očekávala se od Sportklubu lepší hra. Jak se zdá, vyčerpalo se však mužstvo již proti Slavii.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 20.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 3. dubna 1934 // Národní listy, 4. dubna 1934)



Slavia - AC Sparta Praha
2 : 2 (0 : 0)

Datum: 8. dubna 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: 1. liga 1933/34, 16. kolo

Sestavy:

Slavia:
Plánička - Pech, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil - Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč
Sparta:
Klenovec - Mrázek, Čtyřoký - Košťálek, Bouček, Srbek - Hruška, Komberec, Nejedlý, Sedláček, Kalocsay

Branky: 54. Sobotka 1:0, 55. Sedláček 1:1, 61. Pech (vlastní) 1:2, 71. Svoboda 2:2

Průběh: Obvyklý rámec tradičního souboje letenských soupeřů tvořilo včera při krásném jarním počasí přes 26.000 diváků. Dlouho před začátkem bylo hřiště policejně uzavřeno a mládež usadila se těsně kolem pomezních čar, aby se v hledišti uvolnilo.
  

Sestavy s překvapením!

   Sparta: Klenovec; Mrázek, Čtyřoký; Košťálek, Bouček, Srbek; Hruška, Komberec, Nejedlý, Sedláček, Kalocsay.
   Slavia: Plánička; Pech, Fiala; Vodička, Čambal, Krčil; Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč.
   Soudce: Krist z Prostějova.
   Slavia v úloze favorita nedovedla využít dnes nesporně lepší kondice a nezvítězila, jak se čekalo. Příčin bylo včera několik. Zdá se, že podceňovala neúplné mužstvo soupeře a teprve, když „koudel hořela“, vložila se více do hry. Platí to zvláště o útoku. Dále selhaly včera dva pilíře mužstva, od jejichž výkonu byly hodně odvislé krásné dosavadní ligové výsledky: Čambal a Sobotka. Čambal jen chvílemi naznačoval, že by mohl hráti lépe, ale většímu zápasu špatně přihrával a často byl obehráván. Sobotka nebyl klidný jako jindy, neudržel míč a v některých posicích byl bezradný. Dobře hrála celá obrana s Pláničkou v čele. Pech měl smůlu, že v tísni vstřelil pěknou branku do vlastní sítě. V záloze nejlepší byl Vodička a i Krčil uspokojil. Útok měl včera nejlepšího muže ve Svobodovi, jemuž platí zásluha o záchranu jednoho bodu, který prakticky znamená získání mistrovství letošní ligy. Slavii už nemůže nikdo dohoniti. Po něm chvály zaslouží Kopecký i Puč. Junek má daleko do dřívějších dob, zvláště při střelbě.
  

Morální vítěz — Sparta

   šla do boje s vědomím, že hraje bez Braina a proto je nerozhodný výsledek jejím čestným úspěchem. Vyzvednouti dlužno obětavost až do vyčerpání všech hráčů, právě tak jako nutno odsouditi nesportovní zdržování hry a zakopávání míčů na sklonku zápasu. Nejlepší řadou byla záloha a v ní opět Košťálek, který měl na starosti výbornou dvojici soupeře. Také Bouček vydržel až do konce, maje usnadněnou práci slabou hrou Sobotky. Věnoval se za to více Svobodovi. Co však nemile u něho překvapilo: tvrdá hra a časté napadáni soupeře. I Srbek v této řadě dobře se držel. Klenovec v brance byl v některých okamžicích nejistý, často špatně vybíhal a jen štěstí může děkovat, že jeho výlety neměly následků. Obránci hráli tvrdě a riskantně, celkem ale s úspěchem. Útok měl nové vnitřní trio a není divu, že se neuplatnil. Byl nebezpečný jen výpady Hruškovými a Nejedlého. Obě branky, jím docílené byly šťastné. První po nesprávném rozhodnutí soudce a druhá — vlastní. Střelecky i kombinačně zůstal za oním Slavie hodně pozadu. Sedláček vypomáhal většinou v záloze, Kalocsay měl málo míčů a Komberec byl na hřišti velmi nenápadný.
  

O brankách a o rozhodčím.

   Sparta se pustila do hry s větším elánem a prvou čtvrthodinu byla ve zjevné převaze. Měla i krásné posice. Tak v 10. min. Hruška z Košťálkova trestného kopu těsně přestřelil. Ve 14. min. první nebezpečný útok Slavie, po vzorné kombinaci levé strany Sobotka proběhl a z blízka vstřelil. Klenovec krásně zachránil. Druhou čtvrthodinu byla Slavie lepší a častěji a nebezpečněji obléhala. V 20. min. Puč střílel těsně vedle. Pak byl zraněn při srážce s Košťálkem, ale po ošetření hrál dále. V 29. min. překvapuje Srbek dalekou ranou, která Pláničkou odskakuje od těla do hřiště. Z protiútoku Sobotka z výhodné posice vysoko přestřelil. Poslední čtvrthodina uplynula v rovnocenné hře v poli. Po přestávce domácí nasadili zvýšené tempo a podařilo se jim vstřeliti první branku. V 8. min. Puč unikl Mrázkovi až k čáře, přihrál při zemi do středu a Sobotka poslal z blízka míč do sítě. V příští minutě Sparta vyrovnala. Stalo se tak po nesprávném rozhodnutí soudce. Hruška srazil si míč oběma rukama, což bylo přehlédnuto a centroval, Vodička nechal míč dopadnout vedle branky a soudce nesprávně nařídil kop z rohu. Kalocsay jej provedl a Sedláček pěknou ranou k tyči vyrovnal. Tím byla Sparta povzbuzena a vrhla se s elánem do útoku; v 16. min. Hruška centroval a ve shluku před brankou Pech, tísněn Nejedlým, chtěje stočiti míč do rohu, poslal jej do vlastní branky. Nyní zase Slavie přidala ve snaze vyrovnati. Podařilo se jí to až v 26. min., kdy Svoboda dostal se k volné ráně z 25 m a poslal míč ostře na břevno, od něhož se odrazil do branky. Pak již až do konce hry na výsledku nic se nezměnilo. Slavie byla v převaze, Sparta zdržovala hru. Poměr rohů 9:4 pro Sl.
   Soudce měl snahu udržeti zápas v dovolených mezích. Celkem se mu to podařilo; hra nikdy nevybočila. Ovšem někdy poškodil napadenou stranu tím, že ji zastavil v dobré posici. Slavii poškodil více, zvláště rozhodnutím před první brankou.
   Nerozhodnou hrou se Spartou získala Slavie 26 bodů a nemůže již býti žádným z klubů předstižena. Stala se tak tedy včerejším zápasem mistrem ligy 1934.

Rozhodčí: Krist

Diváci: 26.000

Trenér: ? (???)

Poznámky: Za dva dny vyhořela na Spartě tribuna.

(Národní listy, 6. dubna 1934 // Národní listy, 7. dubna 1934 // Národní listy, 9. dubna 1934
František Illek, 10. dubna 1934 // Letem světem, 10. dubna 1934 // Letem světem, 17. dubna 134)



I. ČsŠK Bratislava - Slavia
1 : 3 (1 : 2)

Datum: 15. dubna 1934, Bratislava

Utkání: přátelské

Sestavy:

Bratislava:
Hubek, Šťastný II., Daučík I., Polák, Daučík III., Jurčák (?. Suchý), Šoral, Bulla, Šorš, Luknar, Masarovič (???)
Slavia:
Plánička, Pech, Ženíšek, Vodička, Čambal, Krčil, Junek, Svoboda, Bradáč, Kopecký, Puč

Branky: 4. Šorš 1:0, 37. Kopecký 1:1, 39. Junek 1:2, ?. Junek 1:3 (???)

Průběh: Slavia nastoupila v Bratislavě téměř v úplné sestavě. Nepředvedla sice zcela uspokojivou hru, ale snadno zvítězila, což lze vysvětliti nynější slabší kondicí domácích.
   Červenobílí postavili mužstvo: Plánička, Pech, Ženíšek, Vodička, Čambal, Krčil, Junek, Svoboda, Bradáč, Kopecký, Puč.
   Domácí hráli ve složení: Hubek, Šťastný II., Daučík I., Polák, Daučík III., Jurčák, Šoral, Bulla, Šorš, Luknar, Masarovič. Zraněný Jurčák byl pak vystřídán Suchým.
   Bratislava zahájila match s chutí a měla s počátku hru ve své moci. Hrála mnohem rychleji svého soupeře a byla též před brankou důraznější. Ve 4. min. po pěkně zahraném kopu z rohu, přehrál Daučík I. na Šorše, ten na Masaroviče a z jeho centru docílil Šorš hlavou vedoucí goal Bratislavy. Po tomto úspěchu udrželi si domácí převahu až do 30. min. Slavia přišla však konečně do tempa a v 37. min. podařilo se jí vyrovnati. Vodička zahrál míč před branku, Svoboda hlavou přehrál na Kopeckého a ten ranou k tyči scoroval. V 39. min. unikl nekrytý Junek a ostrou ranou dobyl Slavii vedení. Hned po výkopu druhé poloviny Slavia podnikla silný výpad, její útok octl se před brankou domácích, kde Daučík zbytečně kličkoval. Svoboda střílel, Hubek míč slabě odrazil a Junek pohotově zaznamenal třetí goal. Slavie. Do konce hry udrželi si hosté převahu, score však zůstalo již nezměněno. U Slavie vynikali Ženíšek v obraně, v záloze Čambal a v útoku Svoboda, u mužstva Bratislavy zamlouval se Šťastný v obraně a v útoku Šorš. Před 4000 diváků soudcoval Vörös.

Rozhodčí: Vörös

Diváci: 4.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 16. dubna 1934)



SK Kladno - Slavia
4 : 6 (1 : 4)

Datum: 21. dubna 1934, Kladno

Utkání: 1. liga 1933/34, 17. kolo

Sestavy:

Kladno:
Tichý - Nejedlý, Habr - Rouška, Kraus, Černý - Podrazil, Kloc, Procházka, Junek, Hromádka
Slavia:
Plánička - Ženíšek, Pech - Vodička, Čambal, Krčil - Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč

Branky: 10. Puč 0:1, 13. Puč 0:2, 19. Kloz 1:2, 27. Puč 1:3, 35. Haba (vlastní) 1:4, 47. Hromádka 2:4, 57. Hromádka 3:4, 77. Sobotka 3:5, 79. Sobotka 3:6, 89. Kloc 4:6

Průběh: Start mistra ligy přilákal na kladenské hřiště rekordní návštěvu 10.000 diváků, které tam dosud nebylo. Velký počet účastníků z Prahy, který doprovázel v těžkém boji Slavii, jistě byl předvedenou hrou uspokojen. Slavia nezklamala a zvítězila zaslouženě. Dvojici Puč—Kopecký nebylo možno udržeti, a ona měla také hlavní podíl na vítězství. Zaloha hrála bezvadně, zejména vynikal Čambal. Z obránců byl lepší Pech. Plánička zastal svůj úkol, vstřeleným brankám nemohl zabrániti. Jinak tomu bylo u Kladna, které znervosnilo chybou brankáře Tichého a velmi slabou hrou Krausovou ve středu zálohy. Jejich průzračné chyby měly vliv na výkon celého mužstva, zejména v prvním čase. Ve druhém čase výkon Kladenských se zlepšil, takže nakonec byly značné obavy o vítězství Slavie. Ale Tichým školácky puštěná branka znamenala úplné zlomení odporu Kladna. Rozhodčí nestačil vůbec na rychlou hru, plnou těžkých chvil před oběma brankami. Zejména posuzoval špatně offsidy, takže mu unikla i vada pri třetí brance Pučově. Často se zdálo, ze rozhodoval dle volného uvážení jednotlivých hráčů.
   Score zahájil v 10. min. Kopecký, který přihrál Pučovi. Jeho přesně střelená rána znamenala první úspěch Slavie. Ve 13. min. týž obraz, Tichý byl překvapen míčem, který obloukem střelil Puč a Slavia vedla 2:0. V 19. min. dal Kloz z nádherného úniku první branku Kladna. Ve 27. min. však Puč krásnou ranou zvýšil náskok Slavie na 3:1. V 35. min. stočil míč Haba roh kopnutý Junkem do vlastní branky, takže Slavia vedla 4:1. Ve 47. min. upravil Hromádka z přihrání Junka score na 4:2. V 58. min. Hromádka střelil k tyči, míč se octl v síti a soudce jej uznal za neregulerní přes Pláničkův protest. (Plánička se domníval, že míč byl vstřelen z outu.) V této době se zdálo, že Kladno vyrovná. Avšak v 77. min. přišla na ně pohroma. Sobotka slabě střelil a Tichý pustil míč vedle těla. Kladno povolilo a Sobotkovi podařilo se zvýšiti poměr branek na 6:3. V poslední minutě přihráním upravil Kloz score na 6:4. Počet branek svědčí o napínavém boji, v němž Slavia oplatila Kladnu porážku z podzimní ligy.

Rozhodčí: Ratiborský (Košice)

Diváci: 10.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 19. dubna 1934 // Národní listy, 23. dubna 1934)



AC Sparta Praha - Slavia
2 : 4 (1 : 4)

Datum: 1. května 1934, Praha, Letná, hřiště Sparty

Utkání: přátelské

Sestavy:

Sparta:
Švec (45. Klenovec) - Burger, Čtyřoký - Košťálek, Bouček, Srbek - Hruška, Faczinek, Braine, Sedláček, Kalocsay; stř. Komberec (???)
Slavia:
Plánička - Pech, Fiala - Vodička, Šimperský, Krčil - Junek (72. Čambal), Bradáč, Sobotka, Kopecký, Puč; stř. Pech (???)

Branky: 5. Braine 1:0, ?. Puč 1:1, 13. Bradáč 1:2, 19. Kopecký 1:3, 23. Bradáč 1:4, 58. Komberec 2:4 (???)

Průběh: Že by si včera byla Slavia na Spartě vybojovala vítězství, to se ani nedá říci. Vyhrála a vyhrála tak snadno, že v druhé polovině mohla polevit. V zápase, v němž nešlo o body ani o žádný postup, vedli si hosté s mnohem větším zájmem než domácí. Než se Sparta nadála, vedla Slavia v 23. min. 4:1 a potom si jen udržovala náskok.
   Slavia nastoupila v sestavě Plánička; Pech, Fiala; Vodička, Šimperský, Krčil; Junek, Bradáč, Sobotka, Kopecký, Puč. Měla nejlepší lidi opět ve čtveřici Puč - Kopecký - Krčil - Sobotka, kde je mnoho variací hraní do trojúhelníku, který soupeře unavuje — a provádí-li se přesně a se zdarem — u diváka zesměšňuje (ovšem neprávem)! Zde se útočilo s rafinovaností, proti níž Košťálek a Burger nevěděli zbraně. Chvílemi byla podívaná požitkem. Na pravé straně měl Bradáč střelecké štěstí. Asi 30 m od branky padl mu na nohu míč, který obratem seděl v síti. Krásná, ale náhodná rána. Junek je pilný, ale do bývalé formy mu chybí stále mnoho. Vodičkovi trochu a Šimperskému dosti. Ale stačil včera na střed Sparty až do 72. min., kdy byl vystřídán Čambalem bez zřejmé příčiny a bez zřejmých následků. V obrané převažoval rychlý start nad rozvahou a rozmyslem. Fiala stále pociťoval staré zranění svalu a dohrál v sebezapření nejsa nakonec již zřejmě schopen jakéhokoliv prudšího pohybu. V brance Plánička chytal tak svědomitě jako vždy.
   Sparta hrála vlažně. Rudí nastoupili v sestavě Švec; Burger, Čtyřoký; Košťálek, Bouček, Srbek; Hruška, Faczinek, Braine, Sedláček, Kalocsay.
   V druhé polovině hrál v brance Klenovec, na pravé spoji Komberec a na levé Faczinek. Proč tyto změny, nedalo se podle hry soudit. I Braine a obě křídla dostali se do tempa až v druhé polovině, kdy Sparta byla v poli lepší. Spojky však střílely stále nejistě a nepřesně. V záloze hrál Košťálek slabě, Bouček velmi nečistě — strkaje rukama anebo napadaje soupeře většinou zezadu — takže nakonec vlastně tu Srbek splnil svůj úkol nejlépe. V obraně líbil se lépe Čtyřoký než Burger a brankáři si byli asi rovni.
   Na počátku zápasu byla jednominutovým klidem uctěna památka Karla Steinera.
   V 5. min. po kopu z rohu docílil Braine Spartě vedení. Hned z výkopu podniká Slavia protiútok, a Puč vyrovná pod břevno. Ve 13. min. zachytil Bradáč Burgrem odražený míč a ostrou ranou z 30 m získal Slavii vedení. Volley, který brankář nemohl krýt. V 19. min. přihrál Bradáč Sobotkovi, ten poslal míč Kopeckému, a jeho rána k tyči znamenala po krásné kombinaci třetí branku červenobílých. V 23. min. zakládá Krčil přehozením Hrušky krásný útok z poloviny hřiště. Puč centruje z rohu před branku, do níž snadno Bradáč míč doráží. Slavia vede 4:1. Po celý druhý čas mírnou převahu udržela si Sparta. Slavia snad u vědomí jistého vítězství polevila. V 58. min. využil Komberec chyby Pechovy, jenž mu přišlápl míč, a prudkou ranou vsítil druhý goal Sparty.
   Zápas měl velmi slabého rozhodčího, jednou neuznal Pučovi správnou branku a v kompensaci hned nato zarazil Hrušku, když bez překážek střílel na branku Slavie, pro — foul. A takových chyb bylo u něho plno."

Rozhodčí: Fryš

Diváci: 8.000 (5.000)

Trenér: Konrád Kálmán

Poznámky: Poprvé v historii se střídalo. Zápas byl odehrán ve prospěch výstavby nové tribuny Sparty, kterou postihl požár.

(Národní listy, 2. května 1934 // Národní listy, 3. května 1934 // ???)



SK Viktoria Plzeň - Slavia
0 : 1 (0: 0); nedohráno

Datum: 6. května 1934, Plzeň

Utkání: 1. liga 1933/34, 18. kolo

Sestavy:

Plzeň:
Žaloudek - Názler, Mudra - Besťák, Mizera, Krucký - Horák, Culík, Bina, Vlček, Kašpar
Slavia:
Plánička - Pech, Fiala - Vodička, Šimperský, Krčil - Junek, Bradáč, Sobotka, Kopecký, Puč

Branky: 2. Sobotka 0:1

Průběh: Pro současně pořádaný letecký den stanoven byl začátek zápasu až na 17 hod. 40 min. Před zahájením snesla se nad hřištěm bouře s lijákem a déšť přerušoval pak celý zápas. V druhém čase bylo již značné šero a v 31. min. soudce musil zápas ukončiti pro tmu.
   Domácí hráli bez Protivy a Hesse. Vzhledem k tomu, že výsledek zápasu neměl významu na umístění pro oba kluby, nebyl boj veden v takovém tempu a stylu, jak tomu v Plzni bývá. Hosté byli lepším mužstvem jako celek a nebýti ležerní a nepřesné střelby útočníků, musili zvítěziti vyšším poměrem. Nejlepším hráčem útoku byl náhradník Bradáč, který se uplatnil kombinačně; ve střelbě neměl štěstí. Po něm uspokojil Puč a obrana, zvláště Plánička.
   Domácí měli dobré obránce. Názler si přinesl do obrany taktický postřeh záložníka a Mudra byl nejlepším hráčem domácích. Útok trpěl bezradností před brankou a měl nejlepšího muže v Čulíkovi, který ale přeháněl sobeckou hrou. Horák byl velmi slabý.
   V prvním čase nebylo docíleno branky, ač oba útoky měly několik výhodných posic. Těsně před přestávkou vstřelil Bradáč do tyče. Po změně stran využila Slavie mokrého terénu a dříve než se domácí přizpůsobili, vstřelila Sobotkou již ve 2. minutě branku z těžké posice z přihrání Puče. V 30. min. Horák dal branku z posice offside, která správně nebyla uznána. V zápětí skončil soudce hru pro šero.
  

Zápas nebude opakován?

   Členové výkonného výboru ČSAF, pokud se sešli v neděli večer, se rozhodli doporučiti ligovému hracímu odděleni schválení zápasu s výsledkem 1:0 pro Slavii, jelikož jde o zkrácení pouze o 13 minut a výsledek matche nemůže míti zvláštního vlivu na konečné umístění klubů. Hlavní příčinou tohoto doporučení je nedostatek termínů a konečné přípravy pro světové mistrovství.

Rozhodčí: Krist

Diváci: 3.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 5. května 1934 // Národní listy, 7. května 1934)



Slavia - SK Rapid Wien
1 : 3 (0 : 1)

Datum: 19. června 1934, Praha, Letná, hřiště Sparty

Utkání: Středoevropský pohár, 1. kolo

Sestavy:

Slavia:
Plánička - Ženíšek, Fiala - Vodička, Šimperský, Skála - Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč
Rapid:
Raftl, Jestřáb, Čejka, Wagner, Smistik, Peoser, Ostermann, Hochreiter, Bican, Binder, Ohrenberger

Branky: 37. Bican 0:1, ?. Hochreitr 0:2, 63. Svoboda 1:2, 76. Bican 1:3 (???)

Průběh: Poslední zápas I. kola Středoevropského poháru těšil se ohromnému zájmu. Na Spartě bylo dlouho před začátkem, ač panovalo dusné vedro a hrozila bouřka, plno. Když se blížilo půl sedmé hodiny, bylo přítomno jistě 35.000 diváků. Nejen důležitost vstupu našeho mistrovského mužstva do středoevropské soutěže, ale hlavně uvítání našich representantů po úspěchu v Itálii, bylo magnetem, který přitáhl na hřiště Sparty mnoho těch, kteří tam snad nikdy nebyli. K překvapení všech nastoupili nejdříve Slavisté, bouřlivě přivítáni. Rozestavili se na středním kruhu s Pláničkou uprostřed a na jeho pokyn pozdravili hlediště trojnásobným zdar. Zklamání a pochyby o výsledek způsobila absence Čambalova a Krčilova. Domácí postavili mužstvo: Plánička, Ženíšek, Fiala, Vodička, Šimperský, Skála, Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč. Také hosté byli sympaticky uvítáni. Nastoupili v ohlášené sestavě: Raftl, Jestřáb, Čejka, Wagner, Smistik, Peoser, Ostermann, Hochreiter, Bican, Binder, Ohrenberger. Soudce: Barbasina (Itálie).
  

Průběh hry.

   Slavisté měli výkop a hned pronikli levou stranou, ale byli dobře střeženi. Ve 3. min. Fiala krásně zastavil Bindrův únik. Ve 4. min. Sobotka jde odvážné za míčem, vyběhnuvší Raftl sráží na roh a zároveň je očekáván Sobotka za čárou. Dobře kopnutý roh Svoboda střílí a brankář vyráží (za čárou?) znovu na roh, který odvrácen. Z nebezpečná střely Ostermanna roh pro R., odvrácen Skálou. V 10. min. nový roh R. Vysoká noha Vodičkova připravila trestný kop z čáry, ale Bindrovu ránu vyrazil Plánička. Za foul na Kopeckého vstřelil Svoboda v 11. min. bombu do tyče! Ve 14. min. Junek vedle. V 15. min. Plánička skvěle lapá centr Ostermanna. V 18. min. vidí výborný útok našich a Puč střílí vedle. V 21. min. 3. roh Vídeňáků. V zápětí se sráží Svoboda s Čejkou a je napomínán. V 23. min. vysoký centr Bindrův jde na branku, Plánička je sražen a soudce klidně nařizuje kop od branky, ač míč skončil v síti. V 31. min. z trestného kopu Junka, Kopecký hlavou těsně přes. Ve 32. min. napínavé ostřelováni Rapidu končí Pučovou ranou vedle. V 32. min. ohromné štěstí měl Rapid, Raftl vyběhl a falešný míč Peosera skočil na tyč prázdné branky a skulil se do rohu. V 35. min. skvělý volley Pučův nádherně chytil Raftl. V 37. min. roh Sl. z něho nový. Všichni Slavisté jsou pošinuti netakticky dopředu, odvrácený roh zahnán na Ostermanna, jehož centr Bican skvělou ranou proměnil ve vedoucí branku.
  

Rapid vede 1:0.

   Ve 40. min. Raftl se štěstím vyrazil Junkovu střelu na roh. Slavie je až do konce času v převaze, ale před brankou nemá štěstí ani rozhodných střelců. Po přestávce, ač bylo horko, byla mrazivá nálada v obecenstvu. Zvláště když hned z výkopu Plánička je dvakrát v činnosti. Pak se domácí vymanili, docílili rohu a Kopecký z trestného kopu Puče minul hlavou míč ve vyložené posici. Hosté byli šťastnější. Z úniku levého křídla a jeho centra, volný Hochreiter přesnou ranou dal druhou branku.
  

2:0 pro Rapid.

   Slavisté hrají nervosně. V 10. min. trestný kop Svobody vedle. V 12. min. v tísni Ženíšek zahrál na roh. Útok Slavie hraje rozkliženě. V 15. min. Plánička skvěle zachraňuje. Obrana Rapidu pracuje bezvadně, obětavě a rychle. Konečně po dobré souhře podařilo se Svobodovi ranou k tyči v 18. min.
  

snížiti náskok na 2:1.

   Slavie nepochopitelně hraje vysokou hru, což je voda na vídeňský mlýn, neboť rychlí a vysocí hráči jsou spíše u míče než domácí. V 24. min. Puč dobře střílí, ale Raftl chytá, právě jako v zápětí ránu Kopeckého. V 30. min. opět Plánička zachraňuje ránu levého křídla. V 31. min. Bican skvěle oklamal obranu Slavie a šikmou ranou za tyč vstřelil třetí branku.
  

3:1 pro Rapid.

   V 35. min. Svoboda změnil míč ve vyložené posici. V 37. min. Kopecký ukvapeně přestřelil. Za značného šera a v dešti probíhá konec zápasu. Dvě minuty před koncem z trestného kopu Vodičky scrumage odvrácena na roh. Soustředěná obrana nedovolila již Slavistům ani snížiti náskok do odvetného zápasu. Minutu před koncem sražen Kopecký, ale soudce dal jen kop z rohu. Slavii chyběl neúnavný Čambal, jemuž náhlá horečka nedovolila nastoupit a zraněný Krčil. Tím trpěla nejdůležitější řada a záloha, zvláště když i Vodička hrál hodně slabě. Útok postrádal účelných přihrávek Čambala a pak, když hosté vedli, ztratil klid před brankou a zahodil, co se dalo. Kopecký chyboval zvedáním míčů. Puč byl dobře kryt. Rapid rehabilitoval Vídeň. Rychlá, účelná hra, dobrá střelba, klid a využití situaci byly jeho přednostmi. Výborný byl brankář, který měl více práce než Plánička, Smistik v záloze a v útoku Bican a Ostermann.

Rozhodčí: Barbasina (Itálie) (???)

Diváci: 35.000

Trenér: Kálmán Konrád (Maďarsko)

Poznámky:

Server IFFHS

  "Československý šampion hrál s druhým celkem rakouské ligy a s vítězem rakouského poháru, který v Praze uměl vždycky dobře zahrát. Hybnou silou Rapidu byl maličký "Zapfi" Wagner. Karl Hochreiter, jenž nahradil Matthiase Kaburka, nasměroval hosty k vítězství. V obraně domácích chyběl Štefan Čambal."

(Národní listy, 12. června 1934 // Národní listy, 14. června 1934 // Národní listy, 15. června 1934
Národní listy, 16. června 1934 // Národní listy, 18. června 1934 // Národní listy, 19. června 1934
Národní listy, 20. června 1934 // Letem světem, 26. června 1934)



SK Rapid Wien - Slavia
1 : 1 (1 : 0)

Datum: 24. června 1934, Rakousko, Wien, Hütteldorf

Utkání: Středoevropský pohár, 1. kolo, odveta

Sestavy:

Rapid:
Raftl - Jestřáb, Čejka - Wagner, Smistik, Pässer - Ostermann, Hochreiter, Bican, Binder, Ohrenberger
Slavia:
Plánička - Pech, Fiala - Skála, Šimperský, Krčil - Junek, Bradáč, Sobotka, Svoboda, Puč

Branky: 10. Binder 1:0, 73. Bradáč 1:1

Průběh: Druhému zápasu této dvojice, který se hrál v Hütteldorfu před 25 tisíci diváků za velkého vedra nevtiskly pečeť dané branky, nýbrž poměr rohů 8:1 ve prospěch Slavie. Červenobílí měli nevděčný úkol doháněti náskok Rapidu 3:1 a měli smůlu, že nemohl hráti ani Ženíšek, který cestou onemocněl. Krčil nastoupil s horečkou, Čambal nehrál. V útoku byl vyřaděn Kopecký, jeho místo zaujal Svoboda a na pravou spoj šel Bradáč.
   Přeměna útoku ukazuje snahu napěchovati jej střelci. Co však to bylo platné, když tím utrpěla souhra. Uspokojila pouze pravá strana Junek—Bradáč. Sobotka proti robustnímu Smistikovi mnoho nezmohl a Svoboda málo přihrával na Puče, aniž sám hrál dobrou hru. Záloha červenobílých hrála dobře. Skála, který byl zařaděn na místo pravého záložníka, se uplatnil a dobře držel v šachu nebezpečnou levou stranu Rapidu. Také Šimperský se rozehrál. Na Krčilovi byly ještě zřejmy stopy zranění a nehrál v obvyklé formě. Obrana, přestože hrála bez Ženíška podala dobrý výkon. Proti sestavě Slavie: Plánička; Pech, Fiala; Skála, Šimperský, Krčil; Junek, Bradáč, Sobotka, Svoboda a Puč, postavili Vídeňští totéž mužstvo, které hrálo v Praze: Raftl; Jestřáb, Čejka; Wagner, Smistik, Pässer; Ostermann, Hochreiter, Bican, Binder, Ohrenberger. Slabě hrála obrana, z niž se osvědčil jen brankář Raftl. Obránci byli velmi nejistí. Ze zálohy nejlépe vedl si Wagner. Smistik hrál rovněž dobře. V útoku zamlouvala se rychlá křídla, Ostermann a Ohrenberger a střední útočník Bican.
   Slavia byla lepším mužstvem a vítězství rozdílem dvou — tří branek by zcela odpovídalo průběhu. Úzké rozměry hřiště byly pro Slavii, která nemohla rozvinouti hru, velikou nevýhodou.
   Zápas začal se náporem červenobílých, kteří v prvních minutách měli příležitost scorovati. Od 5. min. přišel Rapid do tempa a útočil. V 8. min. rána Svobody jen o vlas minula se cíle. V 10. min. Wagner vhodil míč z outu takřka před branku Slavie a Binder překvapenému Pláničkovi dorazil míč hlavou do sítě. Rapid vede 1:0. Slavie útočila, ale mimo rohy nic nedocílila. V 19. min. vyznamenal se Plánička, a v téže minutě i Raftl. V 26. min. šla rána Junkova těsně vedle branky do outu. V 33. min. vyznamenal se Plánička, který kryl ránu Bindera. Nedlouho poté kryl Plánička ránu Smistika z trestného kopu.
   Ve druhé půli měla Slavie mocný nástup a obléhala. V 52 min. došlo ke srážce Binder—Skála, při níž oba hráči byli zraněni, ale po ošetření hráli dále. V 55. min. se opět vyznamenal Plánička. V 64. min. naskytla se Slavii skvělá příležitost ke score, ostrá rána Pučova však se odrazila od břevna. V zápětí chytil Plánička bombu Bindera. V 73. min. zahrál Puč pěkně roh, Šimperský přehrál na Junka a ten stočil míč před branku, odkud Bradáč hlavou vyrovnal na 1:1.
   Konec hrán byl ve znamení útoků, ale na score nebylo již ničeho změněno. Zápas řídil Maďar Majorszky, který místy Slavii poškodil. Slavia je tedy vyřaděna a Rapid postupuje proti FC. Bologna.

Rozhodčí: Ferenc Majorszky (Maďarsko)

Diváci: 25.000

Trenér: Kálmán Konrád (Maďarsko)

Poznámky: VIII. ročník soutěže.

(Národní listy, 23. června 1934 // Národní listy, 25. června 1934)



SK Viktoria Plzeň - Slavia
3 : 7 (1 : 3)

Datum: 6. července 1934, Plzeň

Utkání: 1. liga 1933/34, 18. kolo, opakovaný zápas

Sestavy:

Plzeň:
Dědič, Čulík, Balín (???)
Slavia:
Svoboda, Puč, Kopecký (???)

Branky: Čulík 3 - Svoboda 5, Puč, Kopecký (???)

Průběh: Poslední ligový zápas Slavie v Plzni hrál se bez Čambala, Ženíška a Sobotky před 5000 diváků.U hostí byl nejlepší řadou útok, který skvěle kombinoval, uspokojil však i Šimperský. U Viktorie Plzeň vynikl nad průměr útočník Čulík, který byl autorem všech tří branek, a dále levé křídlo Balín. Nový brankář Viktorie Plzeň Dědič z SK. Jihlava zklamal. Za Slavii dal 5 branek skvěle disponovaný Svoboda, o ostatní se rozdělili Puč a Kopecký.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 5.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 6. července 1934)



DSK Gablonz - Slavia
1 : 7 (0 : 2)

Datum: 8. července 1934, Jablonec nad Nisou

Utkání: přátelské

Sestavy:

Gablonz:
Karelli, Bouček (???)
Slavia:
Fiala (46. Šimperský), Čambal (46. Pecha), Krčil (46. Skála), Bradáč, Sobotka, Kopecký, Junek, Puč (45. Šíma) (???)

Branky: Bouček - Bradáč 3, Sobotka 2, Kopecký, Junek Puč (???)

Průběh: Slavia zvítězila včera v Jablonci nad tamním DSK. po krásné hře celého mužstva 7:1. Slavia zanechala v Jablonci skvělý dojem a diváci, kteří se sešli v rekordním počtu 2500 osob, byli s podaným výkonem plně spokojeni. O branky vítězů se rozdělili Bradáč 3, Sobotka 2, Kopecký, Junek a Puč po jedné. Za domácí dal jedinou branku nový střední útočník Bouček hlavou. On a brankář Karelli hráli z mužstva nejlépe. Slavia vyměnila pov přestávce Puče, Fialu, Čambala a Krčila za Šímu, Šimperského, Pecha a Skálu.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 2.500

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 9. července 1934)



SK Židenice - Slavia
2 : 5 (2 : 2)

Datum: 14. července 1934, Brno, Židenice

Utkání: přátelské

Sestavy:

Židenice:
Burkert, Galler, Neder, Smolka, Pospíchal, Raffinski (46. Novák), Rulc, Gruna (46. Tichý), Průša, Moták, Šterc
Slavia:
Plánička, Ženíšek (46. Pech), Fiala (?. Ženíšek), Vodička, Čambal (46. Šimperský), Krčil (46. Skála), Junek, Bradáč, Sobotka, Svoboda, Puč

Branky: 20. Svoboda 0:1, ?. Moták 1:1, 24. Bradáč 1:2, 31. Rulc (pen.) 2:2, 59. Skála 2:3, 63. Svoboda 2:4, ?. Sobotka 2:5 (???)

Průběh: Slavie byla včera okázale přijata zástupci města i sportu. Poté sehrála zápas se S. K. Židenice 5:2 (2:2).
   Slavia předvedla místy skutečnou exhibici. V prvém čase byl zápas velmi dobré úrovně, na začátku II. půle zápas skýtal skutečný sportovní požitek. Konec hry však pokazil celkový dojem, neboť někteří hráči obou stran uchýlili se k ostré hře, která vyvrcholila zraněním Puče po srážce s Gallerem. Musil býti odnesen ze hřiště a byl konstatován výron v kotníku. Po změně stran nastoupila mužstva s novými hráči. Slavia vyměnila Čambala Šimperským, za Krčila nastoupil Skála a Ženíška vystřídal Pech. Když Fiala hrál ke konci zápasu ostře byl opět vystřídán Ženíškem. U Židenic hrál ve druhém čase místo Gruny na spoji Tichý a za Raffinského Novák. Zápasu přihlíželo asi 12.000 diváků.
   Průběh hry. Zápas začal náporem Slavie. Později však domácí přišli do tempa a nebezpečně útočili. Plánička měl několikráte příležitost se vyznamenati. Ve 20. min. nekrytý Svoboda prošel a ostrou ranou získal Slavii vedení. V zápětí podnikli žideničtí útok, Gruna přehrál Motákovi, jenž ránou k tyči vyrovnal. Ve 24. min. Krčil zahrál míč pěkně před branku, kde zachytil jej Bradáč hlavou a stočil do sítě. Získal tak Slavii opět vedení. Červenobílí po tomto úspěchu opanovali pole a předváděli exhibiční hru. Ve 31. min. po útoku domácích byl Rulc sražen v trestném území Ženíškem, soudce nařídil 12y kop, z něhož Rulc vyrovnal na 2:2. Ve druhém čase nastoupila obě mužstva s uvedenými změnami. Ve 14. min. Skála prováděl trestný kop a ze scrumage, míč putoval potřetí do branky Židenic. V 18. min. Svoboda prošed zvýšil náskok na 4:2. Ve 23. min. Průša pronikl, leč vstřelil míč Pláničkovi do rukou. Ve 32. min. po srážce s Gallerem byl zraněn Puč a odnesen ze hřiště. Těsně před koncem hry uzavřel Sobotka score zápasu na 5:2.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 12.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 4. července 1934 // Národní listy, 15. července 1934)



SK Slovácká Slavia Uherské Hradiště - Slavia
0 : 8 (0 : 2)

Datum: 15. července 1934, Uherské Hradiště

Utkání: přátelské

Sestavy:

Slov. Slavia:
? (???)
Slavia:
Svoboda, Bradáč, Sobotka (???)

Branky: Svoboda 5, Bradáč 2, Sobotka

Průběh: Po velmi pěkné hře v Brně nezklamal ligový mistr ani v Uherském Hradišti, kde před rekordní návštěvou (asi 6000 diváků) důstojně representoval ligový football v zápase se Slováckou Slavií. Slavie předvedla v každém směru bezvadnou hru, která byla nadšeně aplaudovaná. Nejlépe vedl si útok, který v poli přesně kombinoval, před brankou pak pohotově střílel. Vynikl Svoboda, který sám zaznamenal neméně než 5 branek. Autorem dalších dvou byl Bradáč, jedné docílil Sobotka. — Start Slavie, který vzbudil na celém Slovácku, jak vidno ostatně z návštěvy, mimořádný zájem, zanechal všeobecně výborný dojem.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 6.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 8. července 1934 // Národní listy, 16. července 1934)



SV Uhrfahr Linz - Slavia
1 : 7 (1 : 2)

Datum: 21. července 1934, Rakousko, Linz

Utkání: přátelské

Sestavy:

Linz:
Titz,
Slavia:
Plánička, Ženíšek, Fiala (46. Pech), Vodička, Čambal (46. Šimperský), Krčil (46. Skála), Junek, Bradáč, Sobotka, Svoboda, Puč

Branky: 12. Bradáč 0:1, 32. Titz (pen.) 1:1, 34. Bradáč 1:2, 50. Bradáč 1:3, ?. Puč 1:4, 59. Sobotka 1:5, 66. Vodička 1:6, 79. Junek 1:7

Průběh: Vystoupení Slavie v Horním Rakousku přilákalo 2000 diváků, kteří byli svědky výborného výkonu červenobílých. Přes úmorné vedro asi 30 st. C hrála Slavie ve všech řadách velmi pěkně a získala si diváky jak hrou, tak vystoupením. Červenobílí nastoupili v prvém čase v sestavě: Plánička, Ženíšek, Fiala, Vodička, Čambal, Krčil. Junek, Bradáč, Sobotka, Svoboda, Puč. Po změně stran vystřídal Čambala ve středu zálohy Šimperský, za Krčila nastoupil Skála a místo Fialy hrál Pech. Výborný výkon podal u Slavie Bradáč, který byl též střelecky skvěle disponován. Rovněž Svoboda hrál velmi dobře. Dobrou hru podala i obrana Slavie. Plánička měl několikrát příležitost ukázati své umění v plném světle. Výborný brankář domácích zachránil mužstvo od větší porážky. Velmi dobře vedl si také levý obránce. Ostatní hráči hráli sice obětavě, leč nemohli ničeho zmoci. Zápas byl hrán na tvrdém terénu. Vedení se ujala Slavie ve 12. min. Bradáčem. Ve 32. min. za foul Fialy nařídil soudce 12y kop proti Slavii, který proměnil Titz ve vyrovnávací goal. Ve 34. min. získal Bradáč Slavii znovu vedení. V 50. minutě Bradáč ostrou ranou zvýšil score na 3:1. Potom byl Puč autorem 4. branky a v 59. min. podařilo se Sobotkovi vstřeliti pátý goal. V 66. min. Vodička vstřelil šestou branku a v 79. min. Junek sedmým goalem uzavřel score. Před matchem si obě mužstva vyměnila vlajky. Na zpáteční cestě hrají dnes červenobílí proti jihočeskému mistru SK. Č. Budějovice.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 2.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 12. července 1934 // Národní listy, 18. července 1934 // Národní listy, 20. července 1934
Národní listy, 21. července 1934 // Národní listy, 22. července 1934)



SK České Budějovice - Slavia
1 : 10 (0 : 3)

Datum: 22. července 1934, České Budějovice

Utkání: přátelské

Sestavy:

Č. Budějovice:
Hrdlička (46. Bulín) - Michálek, Vojtík - Štěpánek, Házl, Krátký - Chmel, Kolář, Zeman, Cvach, Kraus (46. Jiřička)
Slavia:
Plánička - Ženíšek (46. Fiala), Pech - Vodička, Šimperský (46. Čambal), Skála (46. Krčil) - Junek, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Puč

Branky: Svoboda 4, Bradáč 2, Sobotka 2, Puč, Čambal - ?. Kolář 1:6

Průběh: Ligový mistr ani v Budějovicích nezklamal očekávání a předvedl hru hodnou své pověsti. Zápas měl slavnostní ráz. Před zahájením uvítal Slavii předseda jihočeské župy prof. L. Baťa, předseda SK. Čes. Budějovice Hájíček, jménem městské rady p. Propek, za protektora dr. Schwarzenberga inž. Plíšek. — Mužstva vyměnila si vlajky. — Uvítání bylo ukončeno přednesem státní hymny. Slavia nastoupila v prvém čase v sestavě: Plánička; Ženíšek, Pech; Vodička, Šimperský, Skála; Junek, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Puč. Ve druhém čase za Šimperského nastoupil Čambal, Ženíška vystřídal Fiala a za Skálu hrál Krčil.
   Domácí postavili team: Hrdlička; Michálek, Vojtík; Štěpánek, Házl, Krátký; Chmel, Kolář, Zeman, Cvach, Kraus. Po změně stran za Hrdličku hrál Bulín a levé křídlo místo Prause Jiřička. Slavia podala ve všech řadách skvělou hru V útoku nejlépe vedl si Junek, z jehož centru bylo docíleno nejvíce branek. Svoboda i Sobotka byli zcela na výši. Puč vynikl dravostí. Záloha i obrana červenobílých zhostily se úkolu bezvadně.
   U domácích zklamali oba brankáři. Ti zavinili vysokou porážku, která neodpovídá průběhu. Budějovičtí byli místy Slavii zcela rovnocenným soupeřem, výborně hráli Kolář. Jiřička i Zeman. Střelecky byl skvěle disponován Svoboda, který sám zaznamenal čtyři branky. Po dvou brankách vstřelili Bradáč a Sobotka, po jedné pak Puč a Čambal. Jediný goal domácích zaznamenal za stavu 6:0 Kolář. Zápas řídil velmi dobře soudce Dörfler z Prahy. Překvapením byla návštěva. Matchi přihlíželo neméně než 8000 diváků, což jest pro Budějovice rekord. Svědčí to o popularitě červenobílých na jihu Čech, která ostatně se ukázala také při příchodu na hřiště, jakož i při odchodu.

Rozhodčí: Dörfler

Diváci: 8.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 4. července 1934 // Národní listy, 12. července 1934 // Národní listy, 18. července 1934
Národní listy, 20. července 1934 // Národní listy, 21. července 1934 // Národní listy, 23. července 1934
Národní listy, 27. července 1934)



SK Sparta Karlovy Vary - Slavia
2 : 9 (1 : 6)

Datum: 5. srpna 1934, Karlovy Vary

Utkání: přátelské, hráno k 25. výročí trvání Sparty K. Vary

Sestavy:

K. Vary:
Mauschberger, Cejna
Slavia:
Plánička - Ženíšek, Fiala - Vodička, Čambal, Skála - Junek, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Hejma; stř. (46. Pech, Krčil, Kopecký) (???)

Branky: 3. Bradáč 0:1, 12. Svoboda 0:2, 20. Svoboda 0:3, 23. Sobotka 0:4, 26. Sobotka 0:5, 31. Cejna (pen.) 1:5, 37

Průběh: Hráno v Karlových Varech k oslavě 251etého trvání Sparty. Mistr ligy byl slavnostně uvítán a na hřišti byl dán mužstvu Slavie čestný dar. Za město Karlovy Vary promluvili dr. Neubauer a ředitel Gičler, za Spartu prof. Girauer. Za hosty poděkoval prok. Pechar.
   Slavia nastoupila v sestavě: Plánička; Ženíšek, Fiala; Vodička, Čambal, Skála; Junek, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Hejma. Ve druhém čase nastoupili Pech, Krčil a Kopecký. V 50. min. byl zraněn Svoboda, jeho místo zaujal Ženíšek a do obrany přešel opět Fiala. V I. čase předvedli červenobílí skutečně exhibiční hru. V obraně vynikal Ženíšek, ze zálohy nejlépe vedl si Čambal a v útoku hrálo bezvadně vnitřní trio. Po změně stran Slavia poněkud polevila. Krčil nemohl přijíti dlouho do tempa, neboť hrál ve středu zálohy. Velmi dobře vedl si Kopecký.
   Vedení ujala se Slavia ve 3. min. Bradáčem. Ve 12. a 20. min. zvýšil Svoboda dalšími dvěma brankami náskok hostů na 3:0. Ve 23. a 26. min. docílil Sobotka 4. a 5. branku Slavie. Ve 31. min. přišli ke slovu domácí. Za ruku Ženíška nařídil soudce 12 y kop, který Cejna proměnil v prvý goal domácích. Ve 37. min. uzavřel Svoboda score času na 6:1. Po změně stran měli domácí pěkný nástup a agilností vynutili si otevřenou hru. Již v 49. m. docílila Sparta Mauschbergerem I. druhý goal. V 57. min. dostal Kopecký míč a ostrou ranou asi ze 30 m, vstřelil nejkrásnější goal zápasu. Týž hráč byl v 67. min. autorem osmé branky červenobílých. V 35. min. podařilo se Ženíškovi zaznamenati 9. goal, kterým bylo score matche ukončeno. Před velkou návštěvou soudcoval Sturm z Falknova.

Rozhodčí: Sturm

Diváci: ? (???)

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 6. srpna 1934)



Slavia - FK Austria Wien
4 : 3 (1 : 2)

Datum: 9. srpna 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: přátelské

Sestavy:

Slavia:
Plánička - Pech, Fiala - Skála, Čambal, Krčil - Junek, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Puč
Austria:
Billich - Keith, Andrith - Nájemník, Mock, Nausch - Molzer, Stroh, Šindelář, Spechtl, Viertel

Branky: 11. Stroh 0:1, 19. Spechtl 0:2, 25. Sobotka 1:2, 53. Kopecký 2:2, 70. Junek 3:2, 71. Stroh 3:3, 90. Puč 4:3

Průběh: Zahájení saisony na hřišti Slavie přihlíželo jen asi 7000 diváků, ač soupeřem domácích byla populární Austria z Vídně.
   Zvědavé obecenstvo bylo zklamáno hrou domácích, kde útok byl bez vůdce. Slavia se již dříve přesvědčila, že Svoboda se pro tuto funkci nehodí a bylo na místě, zvláště když není docela zdráv, hráti bez něho. Druhý čas byl toho důkazem. Obrana nebyla jistá, hrála netakticky a dvě branky má na svědomí; první dokonce i Plánička, který pozdě postřehl ránu z dálky. Záloha byla nejlepší řadou. Útok se rozehrál až s Kopeckým na spojce a Sobotkou uprostřed.
   Hosté měli rovněž slabiny v zadních řadách. Nejlepším mužem byl u nich Nausch v záloze a ovšem Šindelář v útoku hrou v poli; ve střelbě zklamal. Spojky žijí jen z jeho vtipné hry. Stroh byl střelecky výborně disponován. Z křídel byl lepší Viertel. Billich chytal chvílemi s notnou dávkou štěstí.
  

Ze hry:

   Po slabém začátku, kdy obě strany si zvykly na hladký trávník, dostal se útok hostí dříve do tempa a v 11. min. oklamal Stroh Fialu a ranou z dálky za tyč dal vedoucí branku. Nová jeho branka neuznána pro offside. V 19. min. prohození Šindeláře netakticky rozestavenými obránci a Spechtl okolo vyběhnuvšího Pláničky vstřelil druhou branku. 2:0 pro Austrii a Slavia nemůže se dostat k ráně. Konečně v 25. min. Puč dobře zahrál trestný kop na Sobotku, jenž ostrou ranou dal první branku Slavie.
   Po změně stran nastoupil Kopecký do útoku a Šimperský vyměnil Čambala. Souhra útoku tím jen získala a již v 8. min. Kopecký hlavou vyrovnal. Domácí mají nyní převahu, ale podaří se jim získati vedení až v 25. min. Junkem z pokutového kopu za ruku levého obránce. Hned z výkopu však oba obránci hlídají Šindeláře, který takticky pouští míč na Stroha a ten ostrou přízemní ranou k tyči vyrovnal. Vítězná branka padla až v poslední minutě hry ranou Puče, z přihrání od Bradáče.

Rozhodčí: Vogl (Rakousko)

Diváci: 7.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 7. srpna 1934 // Národní listy, 8. srpna 1934 // Národní listy, 9. srpna 1934
Národní listy, 10. srpna 1934 // Letem světem, 14. srpna 1934)



SK Čakovice - Slavia
3 : 9 (2 : 5)

Datum: 12. srpna 1934, Čakovice

Utkání: Středočeský pohár, čtvrtfinále

Sestavy:

Čakovice:
Kalous - Kautský, Huptych - Bendl, Hertl, Nedorost - Novotný, Hliňák, Koudelka, Rezek
Slavia:
Plánička - Ženíšek, Fiala - Skála, Šimperský, Krčil - Junek, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Puč

Branky: Koudelka 2, Heřman - Svoboda 3, Puč 2, Junek, Bradáč, Sobotka, Krčil (???)

Průběh: Vstup SK. Slavie do letošního poháru byl stejně jako Sparty ve znamení velkého vítězství. Čakovice posledními úspěchy nad velmi zdatnými soupeři měly v nedělním utkání do jisté míry chance. Mužstvo hrálo však příliv nervosně a tak se připravilo o lepší výsledek.
   Z teamu červenobílých hrál velmi dobře Fiala v obraně, který byl lepší Ženíška. Záloha měla nejlepšího hráče v Šimperském. Útok vynikal jak kombinačně tak i střeleckou pohotovostí. Domácí byli značně handicapováni krajně nervosní hrou svého brankáře, který pustil při nejmenším tři branky zbytečně. Z ostatních hráčů zaslouží uznání Bendl v záloze a Hliňák v útoku. Match měl slavnostní ráz. Míč byl shozen s letadla. Team Slavie uvítal před zahájením hry starosta Čakovic. Pláničkovi byla dána kytice.
   Slavia měla mocný nástup a v prvé čtvrt hodině vedla již 3:0. Při těchto úspěších hostí znervosněl brankář domácích a na jeho konto pak padly další goaly. Později byla hra vyrovnaná a ke konci prvé půle domácí dokonce více útočili. Ve druhém poločase byla hra rovnocenná. Slavia byla však mužstvem technicky lepším a její útok střelecky mnohem pohotovější. Za Slavii scorovali: Svoboda 3, Puč 2, Junek, Bradáč, Sobotka a Krčil. Za domácí dvě branky Koudelka a jednu Heřman. Matchi bylo přítomno asi 5000 diváků a řídil jej soudce Dörfler.

Rozhodčí: Dörfler

Diváci: 5.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 4. srpna 1934 // Národní listy, 10. srpna 1937 // Národní listy, 13. srpna 1934)



Slavia - SK Kladno
2 : 3 (1 : 1)

Datum: 15. srpna 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: Středočeský pohár, semifinále

Sestavy:

Slavia:
Plánička - Bradáč, Sobotka, Junek, Fiala, Puč, Svoboda, ? (???)
Kladno:
Tichý - Kloz, Černý, Procházka, Junek, Fišer, Nejedlý, Kraus, Švec, Nový, ? (???)

Branky: 21. Junek 1:0, 39. Kloz 1:1, 51. Kloz 1:2, 57. Svoboda 2:2, ?. Kloz 2:3 (???)

Průběh: Pohárová soutěž jest u nás již tradičně macešky opomíjena. Také včera přišlo na Slavii jen asi 5.000 diváků, ač proti domácímu mistru ligy nastupovalo populární Kladno.
   Kladno v Praze na Slavii dovede zahrát a potvrdilo to včera znovu. Před odjezdem do Ameriky jest mu vítězství nad mistrem ligy výbornou reklamou.
  

Jak zvítězili?

   Kladno zvítězilo zaslouženě a nepotřebovalo ani podati vrcholný výkon. Domácí mu vítězství hodně usnadnili neuvěřitelně slabou hrou.
   Hra vítězů byla rozhodně lepší než jejich vystoupení a chování se na hřišti. V tomto směru je nutno ukázniti mužstvo, aby sympatie, které si získává hrou, nebyly mařeny a neobrátily se v nepřízeň. Pokřikování, upozornění soudce a stálé vyčítání domnělých chybných rozhodnutí mělo by u energického soudce za následek více vyloučení. Včera to odnesl jen Junek. Také nesportovní zdržování hry na udržení výsledku v takové míře jako včera dělali hráči Kladna, může schvalovati jen zarytý fanoušek bez sportovní výchovy.
   Za dobrou hru a obětavost zasluhují zase hráči pochvaly. Zvláště Kloz, střelec všech branek, Procházka, Kraus, černý a Tichý. Obránci nebyli zvláště jistí, Švec pak je slabou náhradou za Boušku. Poražená Slavie měla nevhodně sestavený útok. Rozhodně Svoboda v nynější kondici neměl býti stavěn a není-li Kopecký k disposici, je rozhodně lepší Puč na spojce a Hejna na křídle. Na malém venkovském hřišti snad se dá v této sestavě hráti, ale proti rychlým a ostrým obráncům, kdy je třeba rychlého rozhodnutí, je Sobotka uznaně lepším dirigentem. Když pak je v mužstvu dnešní deprese a tělesná vyčerpanost, není výměna míst a přestavování útok nic platno. Ostatně útok není na porážce vinen zúplna sám. Ani záloha neuspokojila a za obranu, která v lize platila za nejlepší, mluví tři obdržené branky od Austrie, Čakovic i Kladna.
   Soudce p. Slavík potvrdil znovu, že nemáme již mnoho energických a věci své znalých soudců, kteří si dovedou u hráčů zjednat úctu a klid. Chyboval často a ztrácel pak respekt u hráčů i diváků kompenzacemi.
   Finále poháru sehraje Kladno s vítězem zápasu Sparta—Bohemians až po svém návratu z Ameriky.
  

Průběh hry.

   Ve 8. min. ostrá rána Bradáče těsně přes. V 5. min. roh Kl. V 6. min. po dobré kombinaci Tichý šťastně vyrazil ránu Junka. V 8. min. roh Sl. V 10. min. ruka Černého před územím. Bradáč střílí do těl. V 15. min. po kiksu Fialy roh Kl. V 16. min. foul Švarce na Puče před územím, kop odvrácen. Ve 21. min. rána Bradáče sražena rukou Krause v území a pokutový kop Junek proměnil ve vedoucí branku. Odsouzení hodný při tom byl dodatečný foul Nejedlého na Bradáče bez míče. V 32. min. poškodil soudce Slavii, když pískal offside Svobody ve vyložené posici, ač dostal míč před oběma obránci. V 34. min. roh S. V zápětí roh Kl. V 39. minutě po chybě obránců úplně volný Kloz z prohození Procházky vyrovnal. V 44. min. Plánička s námahou chytil ránu Fišera. První čas skončil nerozhodně 1:1.
   Brzy po výkopu Plánička zachránil centr Nového. Pak Puč dvakráte nepřesně střílel. V 6. min. dobrý útok pravé strany Kladna a z Procházkova přihrání Kloz krásnou ranou do rohu vstřelil druhou branku. V 12. min. úmyslný faul Černého na Bradáče před územím. Při tom vyčítají hráči Kladna soudci, že neviděl před tím faul Bradáče na Junka. Při tom byl Junek vyloučen pro kontraversi se soudcem. Trestný kop Svoboda k tyči proměnil ve vyrovnávací branku. V zápětí došlo k omylu, z něhož padla 3. branka Kladna. Sobotka se vrátil pro míč a byl faulován Procházkou, který ale takticky si lehl a dělal maroda. Soudce, vida ležícího Kladeňáka, dal trestný kop proti Slávii, který provedl Fišer a Kloz umístil míč hlavou po třetí v brance Slavie. V 25. min. prohodil si místo Svoboda se Sobotkou, aby za chvíli skončil na Pučově místě na křídle. V 28. min. roh Slavie a v zápětí další. Ve 40. min. volný Junek střílí Tichému do rukou. V 42. min. sražen Junek v území, ale soudce si netroufá naříditi pokutový kop.

Rozhodčí: Slavík

Diváci: 5.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 15. srpna 1934 // Národní listy, 16. srpna 1934)



AFK Nový Bydžov - Slavia
3 : 5 (0 : 5)

Datum: 13. srpn 1934, Nový Bydžov

Utkání: přátelské

Sestavy:

N. Bydžov:
Vanc, B. Blažek (???)
Slavia:
Plánička - Puč, Krčil, Skála, Klus (???)

Branky: Vanc 2, B. Blažek - Puč 3, 1 vlastní, ? (???)

Průběh: SK. Slavie hostovala 13. t. m. v Novém Bydžově, kde v přátelském zápase porazila AFK. Nový Bydžov v poměru 5:3 (5:0). V mužstvu mistra republiky exceloval Puč, který vsítil tři branky, Krčil, Skála na pravém halvu, Klus v obraně a Plánička. V prvé půli, než setřásli bydžovští trému, byla v převaze Slavia, která nastřilela také 4 branky. Pátý goal byl vlastní. Ve druhé polovině ovládlo mužstvo bydžovské hru a svoji převahu vyjádřilo třemi brankami. Vanc 2, Béda Blažek 1. Ostrému, ale fair zápasu přihlíželo přes 3.000 diváků. .

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 3.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 8. srpna 1934 // Národní listy, 16. srpna 1934)



Slavia - SK Baťa Zlín
3 : 2 (0 : 0)

Datum: 18. srpna 1934, Zlín

Utkání: Turnaj ve Zlíne, kvalifikace

Sestavy:

Slavia:
Puč, Svoboda, ? (???)
Zlín:
Němec, Štěpánek, ? (???)

Branky: Puč 2, Svoboda - Němec, Štěpánek

Průběh: Slavia zřejmě podceňovala ze začátku svého soupeře a tak vedl SK. Baťa ještě čtvrt hodiny před koncem zápasu 3:0! Branky Zlínských Němec a Štěpánek. Domácí hráli velmi obětavě. Slavia přidala, vyrovnala dvěma brankami Puče. Vítězný goal dal Svoboda. 3500 diváků. — Dnes hraje SK. Prostějov s SK. Baťa. Ve finále utká se SK. Slavia se SK. Židenice.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 3.500

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 19. srpna 1934)



SK Židenice - Slavia
2 : 1 (1 : 0)

Datum: 19. srpna 1934, Zlín

Utkání: Turnaj ve Zlíne, finále

Sestavy:

Židenice:
Průša, Šterc, ? (???)
Slavia:
Bureš - Svoboda, Hejma, ? (???)

Branky: 17. Šterc 1:0, ?. Svoboda 1:1, 65. Průša 2:1

Průběh: Žideničtí podali skutečně pěkný výkon a porazili Slavii, na které byla zřejmá únava. Kromě toho byla Slavia handicapována odstoupením Pláničky, který byl nemocen a jehož nahradil Bureš. Dále byl v 15. min. zraněn Puč a hrál za něho Hejma. U Židenic hrála velmi dobře obrana, zejména brankář Burkert. Zápas byl velmi ostrý. Vedení ujali se Žideničtí v 17. min. Štercem, který prošel a ranou k tyči scoroval. Ve druhé půli Slavia se vzchopila a podařilo se jí Svobodou vyrovnati, Žideničtí však opět se ujali iniciativy a v 19. min. Průša zaznamenal vítězný goal. Slavie měla sice dosti možnosti vyrovnati, měla však smůlu ve střelbě. Dvě rány jejích útočníků odrazily se od tyče. Zápasům přihlíželo asi 3500 diváků.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 3.500

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 19. srpna 1934 // Národní listy, 20. srpna 1934)



FC Bayern München - Slavia
3 : 3 (1 : 2)

Datum: 25. srpna 1934, Německo, München

Utkání: přátelské

Sestavy:

Bayern:
Siemesreiter, Krumm, Wend, Bäder, ? (???)
Slavia:
Plánička (46. Bureš) - Ženíšek, Fiala - Vodička, Šimperský (46. Čambal), Krčil - Junek, Bradáč (68. Skála), Sobotka, Svoboda, Puč

Branky: 13. Bradáč 0:1, 18. Puč 0:2, 22. Siemesreiter 2:1, 49. Fiala (vlastní) 2:2, 51. Krumm 3:2, 78. Junek 3:3

Průběh: Ligový team SK. Slavie předvedl včera v Mnichově hru hodnou své pověsti. Jediné smůla a nepohotovost útočníků připravila Slavii o bezpečné vítězství. Sestava Slavie: Plánička, Ženíšek, Fiala, Vodička, Šimperský, Krčil, Junek, Bradáč, Sobotka, Svoboda, Puč. Po změně stran vystřídal Pláničku v brance Bureš, za Šimperského hrál Čambal a ve 22. min. II. času slabě hrající Bradáč byl nahražen Skálou. Dobře hrál Plánička i Bureš, z obránců byl Ženíšek lepší Fialy, v záloze oba krajní podali dobrý výkon, ve středu zálohy byl Šimperský lepší rekonvalescenta Čambala. Výborné vedl útok Sobotka. Svoboda i Puč byli dobře hlídáni. U domácích hybnou pákou všech útočných akcí byla pravá strana forwardu Wend, Siemesreiter, levá spojka Krumm a Bäder v obraně. Zápasu přihlíželo 10.000 diváků, kteří Slavii často horlivě tleskali. Slavia ujala se vedení ve 13. min., kdy Puč zahrál roh pěkně před branku a Bradáč vstřelil. V 18. min. z přihráni Sobotky zvýšil Puč náskok na 2:0. Ve 22. min. domácí docílili Schneidrem prvé branky. Po změně stran ve 3. min. falšovaný míč odrazil se od tyče k Fialovi a od něho do branky. Tím bylo vyrovnáno na 2:2. V 6. min. Krumm získal domácím vedení, ale ve 32. min. Junek vyrovnal na 3:3. Rohů 12:3 pro Slavii.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 10.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 25. srpna 1934 // Národní listy, 26. srpna 1934)



Spielvereinigung Wieden - Slavia
1 : 8 (1 : 2)

Datum: 26. srpna 1934, Německo, Weiden

Utkání: přátelské

Sestavy:

Weiden:
Straus, ? (???)
Slavia:
Bureš - Ženíšek, Klus - Vodička, Čambal, Krčil - Junek, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Puč

Branky: 3. Straus 1:0, 43. Bradáč 1:1, 43. Svoboda 1:2, 48. Bradáč 1:3, ?. Svoboda 1:4, 78. Puč 1:5, 84. Heřmánek 1:6, 85. Bradáč 1:7, 89. Bradáč 1:8

Průběh: Po zápase v Mnichové sehrál ligový team SK. Slavie v neděli na zpáteční cestě do Prahy utkání ve Weidenu v rámci oslav desetiletého trvání tamního klubu. Slavia byla přijata velmi přátelsky a před zahájením zápasu byl jí odevzdán krásný pohár. Slavia oplatila vlajkou. Utkání přihlíželo 4000 diváků, což je na město o 25.000 obyvatelů rekord. Rozhodčím byl známý mezinárodní soudce Maul z Norimberka. Slavia nastoupila v sestavě: Bureš, Ženíšek, Klus, Vodička, Čambal, Krčil, Junek, Bradáč, Svoboda, Sobotka, Puč. Ve II. čase místo Ženíška hrál Fiala, Skála vystřídal Vodičku a v útoku na pravém křídle Heřmánek nahradil Junka. Slavia hrála skutečně exhibiční hru. Byla jak kombinačně, tak především technicky lepší domácích, kteří vynikali neobyčejnou rychlostí a houževnatostí. Němci mocně nastoupili a již ve 3. min. podařilo se jim Strausem získati vedení. Slavia zvýšila tempo, ale teprve ve 34. min. podařilo se Bradáčovi vyrovnati (1:1). V 43. min. Svoboda získal Slavii vedení. Po změně stran ovládala Slavia hned hru a neustále útočila. V té době měl příležitost brankář domácích se vyznamenati a svým výborným výkonem zachránil mužstvo od větší porážky. Ve 3. min. Bradáč zaznamenal třetí branku Slavie, k níž v 36. min. připojil Svoboda čtvrtou. V 32. min. dal Puč pátou, v 38. min. Heřmánek šestou, ve 40. min. Bradáč po kopu z rohu sedmou a minutu před koncem hry osmou branku. Po zápase odjela Slavia ihned do Prahy.

Rozhodčí: Maul (Německo)

Diváci: 4.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 27. srpna 1934)



Slavia - SK Plzeň
8 : 0 (4 : 0)

Datum: 9. září 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: 1. liga 1934/35, 1. kolo

Sestavy:

Slavia:
Vojta - Pech, Ženíšek - Vodička, Čambal, Krčil - Junek, Bradáč, Sobotka Svoboda, Puč.
Plzeň:
Poláček, Jonák, Přibáň, Moravec, Chmeliř, Holstein, Šlédr, Hájek, Sezemský, Tajčner, Vacek.

Branky: 10. Čambal 1:0, 23. Čambal (pen.) 2:0, 37. Sobotka 3:0, 43. Svoboda 4:0, 61. Junek 5:0, 72. Svoboda 7:0, 82. Puč 8:0

Průběh: Nováček 1. ligy neměl mnoho nadějí proti Slavii, ale přes to začátek zápasu a dobrá reklama z poslední neděle (vítězství nad V. Žižkov 6:2) zdály se nasvědčovati lepšímu výsledku. Hra Plzně nebyla tak špatná, jak čísla ukazují. Předností byla rychlost, snaha po udržení otevřené hry, ale nedostatků bylo přece jen více. Dobrá hra brankáře nemohla stačiti při netaktické hře obránců, z nichž Janáka omlouvá nevyhojené zranění na noze a bolestivé zranění v obličeji. Záloha nestačila včera ani na útok, který nehrál v plné síle a kondici. Moravec byl z této řady nejlepší, ale i nejtvrdší. Chmelíř na Sobotku nestačil. V útoku před brankou v rozhodnutí a střelbě zklamali všichni kromě Tajčnera. Hrou v poli uspokojili Šlédr a Tajčner, který ale byl dobře hlídán. Od Hájka i Sezemského se očekávalo rozhodně více. Nechce-li hráti Plzeň úloh podřadnou, musí se proti včerejšku o hodně hodně zlepšit.
   Slavia nezapjala naplno neboť i klidný, průměrný výkon stačil k vysokému vítězství a úterní zápas s Rapidem vyžadoval určité šetření sil. Zvláště záloha s Čambalem v čele se v pravém slova smyslu šetřila. Dobře hrál zástupce Pláničky — Vojta, z něhož se v Židenicích stal pravý ligový brankář. Ženíšek zastal hodně práce i za nejistého Pecha. V útoku vynikal včera nebojácný a vtipný Sobotka; Puč se Svobodou není tak sehrán jako s Kopeckým. Svoboda překvapil dvěma krásnými brankami. Junek hrál velmi dobře, ale Bradáč byl nejslabším hráčem domácích, který zkazil, co se dalo.
   Zápas řídil způsobem, jak se soudcovati nemá, Dörfler. Při celkem slušné hře měl úlohu snadnou, ale ze zbytečné snahy pískati všechno všecinko i to, co se nestalo, dělal chybu za chybou. Zápasu přihlíželo asi 4000 diváků. Pořadí osmi branek a jejich střelci.
   Plzeň dobře začala a Vojta již v 2. min. odvracel s námahou vysoký centr Šledrův. Slavia se pokoušela o protiútoky hlavně levou stranou. V 10. min. Sobotka ostře vstřelil, brankář slabě odvrátil a Přibáň zachránil z prázdné branky; míče se zmocnil Čambal a krásnou ranou k tyči vstřelil branku. V 13. min. zbytečně srazil Moravec Sobotku v území. Nařízený pokutový kop Junek vstřelil brankáři do rukou.
   Trestný kop, provedený skvělou střelou Tajčnera Vojta dobře zachránil. V 23. min. dobrý útok Slavie a Jonák v tísni podrazil Sobotku. Tentokráte pokutový kop jistě proměnil Čambal. 2:0. V 20. min. pokazil si soudce dosavadní dobrý dojem tím, že si „vymyslil“ ruku v území Slavie a nařídil pokutový kop. Jonák vstřelil tak, že Vojta lehce chytil. V zápětí Puč zahodil dobrou posici a Bradáč z kroku hlavou přehodil míč přes branku. V 37. min. vystihl Sobotka vtipně příležitost k ráně a ranou na tyč dal třetí branku. V 43. min. překvapil Svoboda brankáře i obecenstvo ostrou ranou pod tyč 4:0.
   Druhý čas začal vlažněji. V 8. min. málem si Pech dal vlastní branku. Pak Plzeň měla zřetelnou převahu, ale Vojta dobře chytal i ostrou ránu Tajčnera. V 16. min. Junek z dálky unikl a lehce obešel obranu a dal zblízka 5. branku. V 25. min. srazil Přibáň Puče a v zápětí Junka. V 27. min. Sobotka z prohození Svobody dal krásnou 6. branku. Hráči Plzně nyní ochabli, ale snažili se udržeti otevřenou hru. V 72. min. Svoboda ostrou ranou k tyči dal sedmou a Puč, ač foulován Jonákem v 37. min. osmou branku.

Rozhodčí: Dörfler

Diváci: 4.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 6. září 1934 // Národní listy, 7. září 1934 // Národní listy, 8. září 1934
Národní listy, 10. září 1934 // Letem světem, 18. září 1934)



Slavia - SK Rapid Wien
2 : 3 (1 : 2)

Datum: 11. září 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: přátelské

Sestavy:

Slavia:
Vojta - Pech (Ženíšek), Fiala - Vodička, Čambal (Šimperský), Krčil - Junek, Bradáč (Skála), Sobotka, Kopecký, Puč
Rapid:
Raftl - Tauschek, Čejka - Wegner, Smistik, Skoumal - Letsch, Kaburek, Bican, Binder, Pesser

Branky: 13. Kaburek 0:1, 15. Čambal 1:1, 30. Binder 1:2, 65. Hochreiter 1:3, ?. Junek 2:3 (???)

Průběh: Nepodařená odveta. - Zasloužené vítězství vídeňských. - Mužstvo Slavie bez systému. - Branky za hosty Kaburek, Binder a Hochreiter. - Čambal a Junek, oba z 11m kopu, za Slavii. - Rapid zahodil penalty.
   Včerejší utkání, které mělo býti měřítkem pro mezistátní zápas Československo-Rakousko, a zároveň rehabilitaci červenobílých, skončilo velmi neslavně - porážkou. Při tom musíme konstatovat, že porážka byla zasloužená. Rapid tedy ani tentokrát v Praze nezklamal.
  

Hledá se systém.

   Vídeňáci předvedli jednoduchou hru. Jejich hráči nemařili zbytečně času kudrlinkami. Jakmile dostali míč, snažili se jej přehráti volnému spoluhráči. Mužstvo tvořilo celek, v němž každý jednotlivec se dovedl vždy v pravý čas svému spoluhráči ukázati. Tato na pohled jednoduchá hra měla v sobě vtip. Útoky byly podnikány s určitou plánovitostí a rozhodností. Proti tomu ostře kontrastovala hra domácího mužstva, postrádající systém. Spoléhalo se vždy spíše na náhodu, a tak hra podle toho vypadala. Ačkoliv Slavie často útočila, nezmohla se za devadesát minut na jedinou branku. Zápas soudcoval, ne bez chyb, plzeňský Ženíšek.
  

Vítězové.

   Raftl; Jestrab-Czejka; Wegner-Smistik-Skoumal; Ostermann-Kasburek (Hochreiter) - Bican-Binder-Passer. Obrana Rapidu hrála velmi spolehlivě. Raftl se opět zaskvěl. Oba obránci byli náležitě rychlí a řízní. V záloze dominoval jako obvykle Smistik doplňován vhodně Wagnerem. Ani Skoumal nehrál špatně. Útok byl vtipně řízen Bicanem, který krásně vysílal vpřed rychlého Pessera. Ze spojek byl lepší technický Kaburek, zatím co Binder dobře střílel. Hochreiter ukázal jen snahu. Ostermann na pravém křídle uspokojil.
  

Poražení.

   Vojta; Pech (Ženíšek) - Fiala; Vodička - Čambal (Šimperský) - Krčil; Junek - Bradáč (Skála) - Sobotka, Kopecký, Puč.
   Útok Slavie hrál formaci dvojitého W, což při subtilnosti Sobotky nemůže přinésti úspěchu. Technický Sobotka potřebuje k sobě rázné spojky, jdoucí vpřed a ne, které se drží vzadu. Kopecký počal hráti s velkou chutí. Jeho souhra s Pučem byla sice pěkná, nepřinesla však žádného užitku. Puč měl dobré momenty, ale stále mu chybí jemný centr.
   Nejslabším mužem byl Bradáč, vedle něhož Junek byl úplně odříznut. Zařazením Skály stoupla průbojnost útoku, ne však na tolik, aby útočníci dovedli zdolat branku hostí. Měli ovšem dosti smůly. Záloha byla nejsolidnější řadou domácích. Velmi potěšitelným zjevem byla forma Krčilova, který byl nejlepším záložníkem domácích. Také Čambal a Vodička hráli dobře. Prvý byl nahrazen Šimperským. Podle informací, kterých se nám dostalo, trpí Čambal následky angíny tak, že nevydrží prý v plném tempu celý zápas. Obrana měla spolehlivého muže ve Vojtovi a nespolehlivého v Pechovi. Ženíšek se sice plně nerozehrál, ale hrál daleko lépe než Pech. Fiala hrál jen průměrně.
  

Průběh hry.

   Slavia začala slibně. Již ve třetí min. pěkný útok Kopecký-Bradáč-Sobotka byl odvrácen na prvý roh. Hned na to Vojta chytil míč střelený Bindrem hlavou. Ve 13. minutě přihrál Pech "malou domů".
   Kaburek míč doběhl a podle Vojty vstřelil prvou branku Rapidu. V 15. min procházel Kopecký, byl však faulován a soudce nařídil penalty proti Rapidu, z něhož Čambal vyrovnal na 1:1. Rapid zaútočil a docílil rohu. Krásnou ránu Kaburka Vojta bezpečně kryl. Hned na to Sobotka promarnil velkou šanci. Ve 30. min. Fiala zavinil ruku a z trestného kopu asi ze vzdálenosti 25m. Binder nádhernou ranou umístil míč v síti. Rapid vede 2:1. Tři minuty později týž hráč vstřelil vedle penalty, nařízené za sražení Bicana Fialou. Poločas 2:1.
   V druhém poločase nastoupila Slavie se Skálou na pravé spojce, Šimperským ve středu zálohy a Ženíškem na pravém backu.
   Rapid vyměnil Kaburka Hochreitrem.
   Slavia zahájila druhý poločas útoky. Rány Skály a Junka šly přes. V 6. min. Binder ze 30 m vstřelil do tyče. V 10. min. se vyznamenal Vojta, chytiv ránu Hochreitera. Ve 20. min. Osterman zahrál před branku Slavie vysoký míč. Binder přehodil přes Vojtu a Hochreiter hlavou vsítil - 3:1. Slavie zoufale útočila a podařilo se jí upraviti poměr branek na 3:2. Sobotka byl sražen Czejkou a 11m kop proměnil Junek. Zápas skončil za převahy Slavie.

Rozhodčí: Ženíšek (Plzeň)

Diváci: 10.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 11. září 1934 // Národní listy, 12. září 1934)



Slavia - AFK Bohemians
1 : 1 (1 : 1)

Datum: 15. září 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: 1. liga 1934/35, 2. kolo

Sestavy:

Slavia:
Vojta - Ženíšek, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil - Junek, Bradáč, Sobotka, Skála, Puč
Bohemians:
Šimek - Stumpf, Tyrpekl - Prokop, Lanhaus, Hála - Řehák, Čech, Jehlička, Baron, Uher

Branky: 10. Řehák 0:1, 23. Bradáč 1:1

Průběh: Obě mužstva nastoupila k ligovému zápasu za přibližně stejných podmínek. Sehrála v týdnu třetí zápas a neměla v poli některé hráče.
   Obě mužstva začala hru ve vlažném tempu; hráči činili dojem unavených od samého začátku. Bohemians byli útočnější a nebezpečnější, Slavia hrála bez spojek, takže Lanhaus lehce udržel vnitřní trio a křídelní uhlídali svá křídla. Obrana Boh. měla daleko méně námahy než u Slavie, kde obránci hráli nervosně a netakticky. Musili ale často napravovati slabou hru Čambala, který prostě neexistoval: nic se mu nedařilo. Ještě že krajní hráli spolehlivě. V útoku Sobotka sám na vše nestačil a křídla nedostala kloudně přihráno. Vojta svoji chybu při prvé brance napravil několikrát lapením ran z největší blízkosti.
  

Ze hry.

   Hosté si udrželi zjevnou převahu v prvé půl hodině. V 10. min. Uher vstřelil, Vojta v pádu míč upustil a dobíhající Řehák dal vedoucí branku. Ve 23. min. Bradáč odhodlal se ke střele z dálky a míč skončil v horním rohu branky v síti (1:1).
   V 37. min. Puč odešel a byl ošetřován až do přestávky mimo hřiště.
   Po změně stran se hra Slavie zlepšila a Boh. čelili převaze tvrdostmi, které jim soudce systematicky promíjí. Zápas, který dosud probíhal hladce, pan Krist svými rozhodnutími kazí. Napomíná hráče, který se neprovinil. Nechá hráče kopat do druhého, ale vždy v neprospěch Slavie, Takticky pískne foul, když napadený je v dobré posici ke střelbě a pod.
   V 10. min. Skála z blízka přestřelil. V 31. min. Šimek skvěle vyrazil dělovku Puče na roh. Ruku Hály v území nepíská! Své chyby korunuje, když v 27. min. ostrou ránu Bradáče sráží Hála v území rukou! Soudce mává, že nebyla! V zápětí foul na Junka opět nepíská! Skála si vyměnil místo s Pučem. V 87. min. goal Řehákův pro offside neuznán (ale teprve na protest pomezního soudce!), Konec hry uplynul v nechutném zdržování hry Bohemians, zvláště Čech se vyznamenal!

Rozhodčí: Krist

Diváci: 3.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 13. září 1934 // Národní listy, 15. září 1934 // Národní listy, 16. září 1934)



SK Pardubice - Slavia
1 : 8 (1 : 1)

Datum: 28. září 1934, Pardubice

Utkání: přátelské

Sestavy:

Pardubice:
Krčma, ? (???)
Slavia:
Plánička (46. Vojta) - Sobotka, Skála, Bradáč, Ženíšek, Puč; stř. Pech, Hejma (???)

Branky: ?. Krčma 1:0 - Puč 2, Sobotka 3, Skála, Bradáč, 1 vlastní (???)

Průběh: Jubilejní zápas Pardubic měl slavnostní úvod před 4000 diváků. Slavia po exhibici v první půli udala v druhé ostřejší tempo.

Rozhodčí: ? (???)

Diváci: 4.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 24. září 1934 // Národní listy, 26. září 1934 // Národní listy, 29. září 1934)



ČAFC Vinohrady - Slavia
6 : 2 (2 : 0)

Datum: 2. října 1934, Praha, Vinohrady

Utkání: přátelské, otevření nového hřiště ČAFC

Sestavy:

ČAFC:
Mareš - Mareček, Anger - Hemerka, Kučera, Čipera - Rašplička, Svoboda, Zelený, Polák, Blahna
Slavia:
Plánička (46. Jakšić) - Ženíšek (46. Fiala), Kluz - Wachtl, Šimperský, Jezbera - Junek, Pech, Korbel, Skála (46. Sotner), Hejma

Branky: 6. Svoboda 1:0, 35. Durdík 2:0, 46. Hejma 2:1, 49. Polák 3:1, 60. Polák (pen.) 4:1, 62. Sotner 4:2, 70. Polák 5:2, 80. Zelený 6:2

Průběh: Po DFC. Praha a Bohemians přišla na řadu i SK. Slavia, která při slavnostním otevření nového hřiště ČAFC. utrpěla velkou porážku. Ani fakt, že mužstvo červenobílých mělo náhradníky, nemůže ničeho snížiti na pěkném úspěchu Vinohradských, kteří si ho skutečně zasloužili. Před zápasem došlo k slavnostním projevům. Jménem stavebního odboru odevzdal hřiště štrtm. Kvasnička předsedovi klubu p. Roubíčkovi který dal jej k používání footballové sekci, jejímž jménem poděkoval p. Vogl. Za Slavii promluvil poté p. Karafiát. Jménem ČSAF. ujal se slova její předseda a po něm promluvil za ČSSF. Bezecný. Za sbor soudců blahopřál p. Benetka. ČAFC. věnoval Slavii klubovou vlajku.
    Po změně stran v teamu Slavie nastoupil v brance místo Pláničky Jakšič, Ženíška vystřídal Fiala a Skálu Sotner, který přešel na levé křídlo a Hejma na spoj. U ČAFC. byl v I. čase zraněn Mareček, na jehož místo nastoupil Hemerka, v záloze hrál Rašplička a na pravém křídle Durdík.
    Slavia dohrávala o desíti lidech, neboť na počátku II. času byl zraněn Hejma, který utrpěl pohmoždění nosní chrupavky.
    Zápas započal oboustrannými pěknými útoky, z nichž útoky domácích byly nebezpečnější. Vedení ujal se ČAFC. v 6. min. Svobodou. Ve 35. min. zvýšil Durdík na 2:0. Ve II. čase změny v sestavě Slavie nepřinesly valného zlepšení výkonu. V 1. min. sice Hejma zaznamenal prvý goal hostů, leč již ve 4. min. Polák upravil stav na 3:1. Týž hráč v 15. min. z 12y kopu vstřelil 4. goal ČAFC. V 17. min. Sotner snížil score na 4:2. V 25. min. Polák zaznamenal 5. goal domácích a ve 35. min uzavřel Zelený score na 6:2.
    Z hráčů domácích lze těžko někoho mimořádně pochváliti. Byl to nadšený celek, který se bil s obdivuhodnou ambicí a vydržel tempo až do konce. Přesto, že postrádal Měcháčka a Altmana, kteří nastoupili vojenskou službu mimo Prahu, ČAFC. znovu dokázal svoji nynější výbornou výkonnost. U Slavie výborně si vedl Plánička v brance, jehož Jakšič nemohl nahraditi. Z obránců vyznamenal se Ženíšek, v záloze velmi dobrý výkon podal Jezbera a z útoku v I. čase levá strana Skála-Hejma. Matchi přihlíželo 2500 diváků. Soudce p. Straka.

Rozhodčí: Straka

Diváci: 2.500

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 3. října 1934 // www.pesmitidelcalcio.com)



SK Prostějov - Slavia
2 : 2 (1 : 0)

Datum: 7. října 1934, Prostějov

Utkání: Celostátní liga 1934/35, 3. kolo

Sestavy:

Prostějov:
Frýbort - Lugr, Suchý - Kvapil, Strobl, Polačko - Henčl, Drozd, Melka, Vidlák, Dufek
Slavia:
Plánička - Ženíšek, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil - Bradáč, Sobotka, Svoboda, Puč

Branky: 30. Strobl 1:0, 56. Drozd 2:0, ?. Svoboda 2:1, 87. Bradáč 2:2 (???)

Průběh: Po zápase se Spartou byl také match Hanáků se Slavií na Hané velkou události. Neméně než 7500 diváků přilákala hra červenobílých a domácí podali jim skutečně velmi pěknou hru. Vedli již 2:0 a Slavii jen s námahou podařilo se v posledních minutách vyrovnati.
   U Slavie hrála dobře obrana, jen Fiala kazil dojem příliš ostrou hrou. Ze zálohy nejlépe si vedl Čambal, v útoku uspokojili tři vnitřní.
   Prostějov byl vyrovnaným mužstvem, měl velmi dobrou obranu (zvláště brankáře) i zálohu, v útoku často vynechával Drozd. Mužstvo hrálo mnohem lépe než v posledních utkáních.
   Match měl velmi rušný průběh. Obě mužstva zprvu nebezpečné útočila, ale teprve v 30. min. podařilo se Stroblovi po kopu z rohu zajistiti domácím ze shluku vedení. Stav hry zůstal do konce času nezměněn. Po přestávce vedly opět obě strany pěkné útoky, ale výpady domácích byly mnohem nebezpečnější. Čambal neproměnil v 56. 12y, míč se dostal do útoku Hané a po krásném úniku dobyl Drozd Prostějovu druhé branky. Pak přišla konečně ke slovu Slavia. Puč střílel, jeho ránu brankář slabě vyrazil a Svoboda vrátil míč do sítě. Slavia nyní zvýšila tempo a její úsilí bylo korunováno v 87. min., kdy se podařilo Bradáčovi vyrovnati. — Rozhodčím utkání byl soudce Dörfler, který poškodil spíše domácí než hosty.

Rozhodčí: Dörfler

Diváci: 7.500

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 18. července 1934 // Národní listy, 8. října 1934)



Slavia - AFK Kolín
7 : 0 (3 : 0)

Datum: 21. října 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: 1. liga 1934/35, 4. kolo

Sestavy:

Slavia:
Plánička - Ženíšek, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil - Junák, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč
Kolín:
Zahajský - Chlubný, Somberg - Moták, Adamec, Vilikus - Pospíšil, Šmejkal, Pilát, Musil, Kučera

Branky: 9. Sobotka 1:0, 12. Svoboda 2:0, 16. Junek 3:0, 54. Chlubný (vlastní) 4:0, 70. Svoboda 5:0, ?. Sobotka 6:0, 88. Kopecký 7:0 (???)

Průběh: Ze všech ligových dvojic včerejška měla Slavia nejsnazší úkol. Na domácím hřišti proti hodně slabému mužstvu Kolína nastoupila jako favorit.
   I průměrný výkon jí stačil k poměrně vysokému vítězství. Stará sestava útoku se osvědčila, ač proti lepšímu soupeři bude třeba přesnější kombinace a hlavně hodně zlepšení ve střelbě. V zadních řadách i přes pohodlnou hru „nic se nestalo“, neboť Plánička hrál zase v plné slávě a chvilkami vypomohla i šťastná náhoda.
   Agilnost nestačí kolínskému mužstvu k získání ligových bodů. Rychlost a obětavost jsou jediné chvályhodné vlastnosti včerejšího mužstva. Pokud se týče techniky a hlavně střelby útočníků, je „nedostatečná“ jediná vystihující známka. Nejslabší řadou byla obrana, záloha stačila jen tou agilností, kterou až přeháněla na úkor účelnosti. V útoku zklamala obě křídla. Poctivě se dřel Musil, ale při střelbě byl v koncích. Nejrozvážněji hrál Šmejkal, a to jak v útoku, tak v obraně, kam přešel po vyloučení Chlubného.
  

Pořadí sedmi branek.

   Do 5. min. hrál jen Kolín a agilně si připravil několik posic, které obrana Slavie klidně odvrátila. Domácí se pomalu sehrávají a v 9. min. Sobotka okolo brankáře poslal prohození od Svobody do sítě. V 12. min. Svoboda nečekanou ostrou ránou k tyči vstřelil druhou branku. V 16. min. Svoboda byl sražen oběma rukama Chlubným těsně před brankou a Junek proměnil pokutový kop v třetí goal. Pak až do přestávky byla hra rozháraná a domácí, ač měli několik vyložených posic, vše zahodili. Hostům pak čelil několikrát v posledním okamžiku Plánička.
   Po přestávce opět hosté dobře začali, ale špatně pokračovali. V 9. min. Junek dobře přihrál do středu a Kopeckého ránu si Chlubný srazil do sítě (4:0).
   Hra stává se ostřejší, soudce dopouští se několika omylů, které nemají ale na průběh hry vlivu. V 24. min. Chlubný již po několikráte hraje zbytečně tvrdě a je zaslouženě vyloučen. V 25. min. Sobotka přihrál Svobodovi, jenž zblízka pod tyč dal 5. branku. Po delším obléhání oplatil opět Svoboda přihrávku Sobotkovi, který poslal po šesté do sítě. Ve 43. min. odražený míč dopravil Kopecký po sedmé do branky hostí. V poslední minutě dovršili hosté svoji střeleckou smůlu a z jednoho kroku Pilát zasáhl tyč.

Rozhodčí: Kubík

Diváci: 6.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 19. října 1934 // Národní listy, 22. října 1934 // Letem světem, 30. října 1934



Slavia - DFC Praha
4 : 2 (1 : 2)

Datum: 28. října 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: 1. liga 1934/35, 5. kolo

Sestavy:

Slavia:
Plánička - Ženíšek, Fiala - Skála, Čambal, Krčil - Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký, Puč
DFC:
Taussig - Dressler, Smolenský - Truntschka, Ulanov I., Mahler - Patek, Stoy, Kanhauser, Habelt, Ulanov II.

Branky: 4. Kopecký 1:0, 12. Stoy 1:1, 41. Skála 1:2, 69. Puč 2:2, 74. Svoboda (pen.) 3:2, 83. Puč 4:2

Průběh:

Papírová forma zklamala.

   Někteří teoretikové a přátelé papírové formy očekávali hladké a vysoké vítězství Slavie. Vždyť porazila SK. Plzeň 8:0 a DFC. minulou neděli s toutéž Plzní prohrál 4:0! Ale jako už tak často, i včera mnoho nechybělo, aby výsledek zápasu neobrátil papírové výpočty vzhůru nohama. Ještě v 69. min. vedl DFC. 2:1 a domácí se nemohli, ač byli ve značné převaze, dostati defensivní taktice hostí na kobylku. Na konec však přece osud spravedlivě vyjádřil poměr sil a lepší mužstvo zvítězilo.
  

Přednosti a stíny DFC.

   Již výhrou nad Kladnem ukázali Němci, že něco dovedou, ale v zápětí v Plzni polevili k nevíře, takže si vysloužili titul „náladového“ mužstva. Tato náladovost se projevila i během včerejšího zápasu několikráte. Zpočátku neklid a vědomí slabšího, po vyrovnávací brance sebedůvěra a odvaha, po vedoucí brance nejistota a strach o výsledek, ke konci malomyslnost a zlost střídaly se u většiny hráčů. Dobře hrály včera zadní řady, jenž vypomáhaly i obě spojky. Vyčerpanost v posledních minutách byla jen přirozeným důsledkem předchozí obětavosti. Zbytečná ostrost (v níž ostatně ani Slavisté nezůstali mnoho pozadu) byla stínem zápasu a ač byl 1 vyloučený a diktovány 3 pokutové kopy za tvrdou hru, přece nelze říci, že soudce je na způsobu hry bez viny. Mahrer, Stoy a obránci byli viníky u DFC., Fiala a chvílemi Skála u Slavie. Špatná střelba Slavistů je stínem včerejšího výkonu jejího útoku. Dva zahozené pokutové kopy také neslouží ku cti. Dobře hrál včera Kopecký v útoku, ostatní musí hodně přidat, aby v neděli proti Spartě čestně obstáli. Puč si musí zvyknout z křídla včas přihrát. Včera valnou část hry to vypadalo jako, když se útočníci hádají a nechtějí jeden druhému přihrát. Záloze chyběl Vodička, jehož podpory postrádal útok a jenž je s Ženíškem lépe sehrán. Fiala zasloužil vyloučení za některé zákroky přímo na hráče.
  

Hold státní vlajce.

   Před zahájením vztyčena byla státní vlajka před dresovanými zástupci všech odborů Slavie a oběma mužstvy. Po krátkých proslovech a filmování začal se zápas.
  

Průběh hry.

   Slavisté se vložili hned zplna do hry. Obrana DFC. se pomalu rozehrávala. Ve 2. min. Smolenský pádem na míč zavinil ruku v území, soudce dal na kop z rohu. Ve 4. min. Skála z dálky dobře střílel k tyči, Taussig stačil pádem míč vyrazit a Kopecký vsítil do branky 1:0. V 10. min. v tísni zavinil Truntschka ruku, ale Junek pokutový kop poslal Taussigovi do rukou. Ve 12. min. dobře se probil Kanhäuser, míč, který se zdál jíti Krčilovi na nohu, zasáhl včas Stoy a skvělou ranou pod břevno vyrovnal. Pak se hrálo tvrdě a rozháraně, hráči si hleděli více soupeře než míče. Soudce sice vše trestal, ale podle pravidel mohl a měl již vylučovat. V 25. min. pro „vysokou nohu“ na Kopeckého pokutový kop Sobotka vstřelil vedle. Při protiútoku Fiala srazil Stoye. Pokutový kop Habeltův Plánička chytil. Stoy byl ošetřován mimo hřiště několik minut. V 32. min. volný Junek dostal míč a ostře vstřelil — do tyče. Slavia měla nyní převahu v poli, ale nemožnou střelbou nedocílila úspěchu. V 41. min. dostal Ulanov II. odražený míč slabě střílel. Plánička si šel s jistotou pro míč, ale Skála nastavením nohy dal směr do druhého rohu branky (1:2).
   Po přestávce Slavie ve snaze vyrovnati nasadila ostré tempo. V 1. min. po kopu z rohu vyrazil Mahrer Svobodovu ránu ze samé branky. V 3. min. trestný kop Svobody chytil Taussig těsně na čáře. V 10. min. a přihrání Skály Kopecký hlavou střílí do tyče. Domácí, ač ve značné převaze, nedovedou na obrannou taktiku DFC. zahrát. Teprve v 24. min. podařilo se Kopeckému přesné prohození na Puče a rána k tyči vyrovnala stav na 2:2. V 29. min. Puč jde po míči, který Taussig beznečně chytá, rozběhnutý Smolenský zbytečně sráží Puče bez míče. Je zaslouženě vyloučen a Puč ošetřován mimo hřiště, pokutový kop tentokráte Svoboda poslal do sítě (3:2). V 35. min. se vrátil Puč do hry. V 37. min. neodváži se již soudce trestati faul Mahrera na Junka dalším pokutovým kopem. V 38. min. po kombinaci pravé strany Kopecký hlavou přihrál Pučovi, jenž k tyči dal čtvrtou branku.

Rozhodčí: Síba

Diváci: 6.000

Trenér: ? (???)

Poznámky:

(Národní listy, 26. října 1934 // Národní listy, 27. října 1934 // Národní listy, 29. října 1934
Letem světem, 6. listopadu 1934)



Slavia - AC Sparta Praha
0 : 0

Datum: 4. listopadu 1934, Praha, Letná, hřiště Slavie

Utkání: 1. liga 1934/35, 6. kolo

Sestavy:

Slavia:
Plánička - L. Ženíšek, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil - Junek, F. Svoboda, Sobotka , Vl. Kopecký, Puč
Sparta:
Klenovec - Burger, Čtyřoký - Košťálek, Bouček, Srbek - Hruška, Faczinek, Zajíček, Nejedlý, Kalocsay

Průběh:

Kdo byl lepší?

   Po včerejším ligovém utkání na Slavii bylo mnoho hádek mezi rozcházejícím se obecenstvem. Kdo měl vyhrát a kdo byl lepší? Jedině správná odpověď byla: prohrát měla obě mužstva a za včerejší výkon ztratit oba body. Bohužel pravidla to nedovolují a tak i plichta je spravedlivým výjádřením včerejšího neumění.
   Neklid útočníků a ostrá, rozhodná hra zadáků na obou stranách zabránila útočníkům posadit se před brankami. Nervosa bývá vždy činitelem rozhodným v těchto utkáních Sparta v. Slavia, ale včera jí bylo trochu mnoho. Projevila se nejen v bezradnosti i bezmyšlenkovitém odkopávání míče, ale i ve zbytečných ostrostech a šarvátkách hráčů i bez míče.
  

A zase soudce!

   Na tom má vinu hodně soudce, neboť nechá-li nepovšimnuto a netrestáno, kope-li hráč druhého bez míče, vyvolává atmosféru oplácení a sám nakonec podléhá kompromisně náladě rozbouřeného hlediště. Typickou ukázkou toho bylo ve 42. min., kdy Faczinek dvakráte beztrestně napadl Fialu a tento pak trestuhodně srazil Boučka. Má-li býti ligový zápas hrán slušně, je nutno, aby soudce bedlivě sledoval, co se mezi hráči děje a přísně podle pravidel trestal i vylučováním. Zváží-li se řada omylů soudcových, rozdělená na obě strany, nutno konstatovati, že mnohem více poškodil Slavii, zvláště pokutovým kopem, diktovaným za daleko menší přestupek Ženíškův, než později byl prominut Košťálkovi na druhé straně.
  

Ze hry:

   Ve 2. min. Svoboda sleduje míč a po krátké půtce vstřeluje k tyči branku, kterou soudce — neuznal pro předchozí tvrdý zákrok Svobody na Čtyřokého. V 5. min. Pláničkovi se vysmekl lehký míč Zajíčkův na roh, který zahozen. V 6. min. Klenovec pádem zachraňuje špatnou přihrávku Čtyřokého zpět. V 8. min. z centru Hrušky Plánička kryje na noze Zajíčka. Sparta má slabou převahu, využívajíc hry po větru. V 25. min. soudce trestá foul na Sobotku z čáry, ač přestupek byl v území. Slavie se poněkud zlepšila v útoku a několikráte nebezpečně tísnila. V 42. min. kope Faczinek bez míče Fialu, soudce nepíská a Fiala si schlazuje nemístně zlost na útočícím Boučkovi, který je sražen a odnesen. Srbek přešel do středu zálohy a Hruška na levou stranu. I o 4 útočnících Sparta útočí a Zajíček minul centr Kalocsaye v samé brance.
   V 3. min. po přestávce se vrátil Bouček na pravé křídlo, Košťálek hrál středního a Hruška pravého záložníka. Také Nejedlý si vyměnil místo s Kalocsayem. V 10. min. Vodička pěknou ranou z trestného kopu přestřelil. V 11. min. soudce podlehl nátlaku obecenstva a když Ženíšek odkopával míč a Zajíček mu padl přes nohu, nařídil pokutový kop, který ale Čtyřoký přestřelil. Od 15. min. hraje Bouček zase na svém místě. 22. minuta přinesla střelu Kalocsaye a v zápětí Sobotky — obě bezpečně chytili brankáři. Plánička skvěle chytá Zajíčkovu ránu k tyči. V 30. min. srazil Košťálek Puče v území, soudce nevidí. V rozhárané hře končí zápas bez branek. Hlavní chyba obou mužstev byla, že se nedovedla přizpůsobiti silnému větru a namísto při zemi, hrála nepřesné vysokými odkopy bez souhry. Sparta byla nebezpečnější a bojovnější; nejlepší řadu měla v záloze a obou obráncích. V útoku byl nejlepší Zajíček, obstarávající jediný úlohu střelce.
   U Slavie nejlépe hrála obrana, ze zálohy pak Vodička, kdežto Čambal byl neobvykle slabý. Útok nebyl ani stínem útoku z ostatních ligových zápasů, zvláště Sobotka a Junek se pohoršili.

Rozhodčí: Pfützner

Diváci: 15.000

Trenér: J. Štaplík + J. Reichert

Poznámky:

(Národní listy, 1. listopadu 1934 // Národní listy, 3. listopadu 1934 // Národní listy, 5. listopadu 1934
Národní listy, 7. listopadu 1934)

Slavia - Viktoria Žižkov
3 : 2

Datum: sez. 1933/34

Utkání: 1. liga 1933/34


Slavia - SK Náchod
5 : 2

Datum: sez. 1933/34

Utkání: 1. liga 1933/34


R Beerschot AC - Slavia
2 : 5

Datum: duben 1934, Antverpy

Druh zápasu: Turnaj v Antverpách


First Vienna FC - Slavia
? : ?

Datum: duben 1934, Antverpy

Druh zápasu: Turnaj v Antverpách


SK Horymír Příbram - Slavia
1 : 7

Datum: červenec 1934

Utkání: přátelské

Sestava: Ženíšek

Diváci: 4.000

Poznámky: Na zápas se přišel podívat i Bican, chtěl hrát načerno, ale pan Pechar, činovník Slavie, mu to nedovolil, protože by se tím ohrozilo jednání o jeho přestupu z vídeňského Rapidu.




Slavia - Rapid Wien
2 : 3 (1 : 2)

Datum: 11. září 1934, Praha

Utkání: přátelský

Sestava: Vojta - Pech (Ženíšek) - Fiala, Vodička - Čambal (Šimperský) - Krčil, Junek, Bradáč (Skála) - Sobotka, Kopecký, Puč

Branky: 13. Kaburek 0:1, 15. Čambal z pen. 1:1, 30. Binder 1:2, 66. Hochreiter 1:3, ?. Junek 2:3

Průběh:

Rozhodčí: Ženíšek (Plzeň)

Diváci: ?

Trenér: ?

(????)

Slavia - AC Slovácká Slavia
0 : 8

Datum: 11. září 1934

Utkání: přátelské

Sestava: Svoboda, Budáček, Sobotka

Branky: Svoboda 5, Budáček 2, Sobotka

Diváci: 7.000

Poznámky: Do metropole Slovácka zavítala mistrovská Slavia Praha i se sedmi vicemistry světa. Utkání před sedmi tisícovkami nadšených diváků mělo jednoznačný průběh a Slavia nadělila domácím výprask 8:0, branky stříleli Svoboda 5, Budáček 2 a jednu Sobotka. Samotnému utkání, hranému v neděli, předcházela sobotní beseda s legendárním hlasatelem pražského Radiojournalu Josefem Laufrem, jež se uskutečnila v sále městské Reduty.


Slavia - SK Židenice
3 : 2

Datum: 02. prosince 1934, Praha, hřiště Slavie na Letné

Utkání: Celostátní liga 1934/35

Průběh: O utkání byl takový zájem, že hned na začátku se pod tíhou diváků zhroutila část tribuny. Nastala obrovská panika, 200 lidí se dostalo pod trosky, řada lidí byla převezena do nemocnice, k vážnějším zraněním ale naštěstí nedošlo. Lidé se pak navalili až ke hřišti a stáli přímo u postranní čáry.

Diváci: 22.000


Slavia - SK Viktoria Plzeň
4 : 1

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


Slavia - SK Kladno
5 : 3

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35

Poznámky: V roce 1934 sehrál proti Kladnu své poslední mistrovské utkání vynikající obránce Slavie Emil Seifert. Nevím, zda se jednalo o toto utkání nebo o druhé v této sezóně.


Slavia - DFC Praha
4 : 2

Datum: sez.1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


Slavia - Teplitzer FK
2 : 2

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


Slavia - SK Plzeň
8 : 2

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


Slavia - AFK Kolín
7 : 0

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


Slavia - SK Čechie Karlín
11 : 3

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


SK Židenice - Slavia
1 : 3

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


SK Viktoria Plzeň - Slavia
1 : 2

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


SK Kladno - Slavia
0 : 1

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35

Poznámky: V roce 1934 sehrál proti Kladnu své poslední mistrovské utkání vynikající obránce Slavie Emil Seifert. Nevím, zda se jednalo o toto utkání nebo o druhé v této sezóně.


SK Prostějov - Slavia
2 : 7

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


DFC Praha - Slavia
1 : 1

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


Teplitzer FK - Slavia
0 : 3

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


SK Plzeň - Slavia
2 : 2

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


AFK Kolín - Slavia
2 : 4

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


AFK Bohemians - Slavia
1 : 4

Datum: sez. 1934/35

Utkání: Celostátní liga 1934/35


SK Rapid Wien - Slavia
8 : 3

Datum: 1934, Wien

Utkání: přátelské

Poznámky: Stejným poměrem prohrála Slavia s Rapidem už v roce 1933. Nevím, zda se zde nejedná o stejné utkání se špatným datem.


Slavia - Urfahr Linz
7 : 1

Datum: 1934

Poznámky: Nevím o jaký klub se přesně jednalo ani kdo byl domácím týmem.